طراحی و بهینه سازی رآکتور مرکاپتان زدایی به روش اکسیداسیون هوای مرطوب
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: ISME32_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 126
نویسندگان
دپارتمان مهندسی، موسسه پتروصنعت، تهران، ایران
دپارتمان مهندسی، موسسه پتروصنعت، تهران، ایران
دپارتمان مهندسی، موسسه پتروصنعت، تهران، ایران
دپارتمان مهندسی، موسسه پتروصنعت، تهران، ایران
چکیده
یکی از مهمترین صنایع ایران و دنیا صنعت گاز است. گاز استخراج شده (گاز ترش) حاوی موادی زائد مانند هیدروژن سولفید بوده و نیازمند شیرین سازی است. در فرآیند شیرین سازی گاز طبیعی پسماندهایی تولید می گردند که ازجمله آنها موادی ارگانیک به نام مرکاپتان هستند. این ترکیبات سمی بوده و قبل از تصفیه، قابل دفع به محیط زیست نیستند. متیل مرکاپتان و اتیل مرکاپتان از جمله این ترکیبات هستند که میتوانند پس از واکنش با اکسیژن به ترکیباتی با سمیت کمتر به همراه آب تبدیل شوند. این پژوهش، فرآیند مرکاپتان زدایی از پسماند این نوع از مرکاپتان ها را بر اساس روش اکسیداسیون هوای مرطوب در نرم افزار اسپن هایسیس شبیه سازی کرده و بهینه سازی روی متغیرهایی مانند دبی حجمی جریان اکسیژن، دما و فشار کاری سیستم انجام میدهد. دمای مناسب در این فرآیند بین ۱۲۰ و ۳۲۰ درجه سانتیگراد و فشار کاری بین ۰,۵ تا ۲۰ مگاپاسکال است که در بهینه سازی موردتوجه واقع میشود. تغییرات دبی حجمی اکسیژن نیز بین یک تا بیست برابر دبی حجمی مرکاپتان ها است. نتایج نشان میدهند که روش اکسیداسیون هوای مرطوب جهت تصفیه پسماند متیل و اتیل مرکاپتان بسیار موثر بوده و قابل بکارگیری در پلنت های صنعتی مربوطه است. بعلاوه، بهینه سازی این روش به طور چشمگیری شرایط عملیاتی را تعدیل کرده و در تقلیل هزینه های پیاده سازی و ساخت نقش موثری را ایفا می کند.کلیدواژه ها
مرکاپتان، تصفیه پسماند، اکسیداسیون هوای مرطوب، هایسیسمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.