توسعه و ارائه مدلهای محاسباتی ضریب هدایت حرارتی معادل بخش سیمپیچ ماشین الکتریکی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: ISME32_176
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 189
نویسندگان
کارشناس محاسبات آیرودینامیک، شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس)، فردیس
کارشناس محاسبات خنککاری، شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس)، فردیس
رییس محاسبات خنک کاری و آیرودینامیک، شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس)، فردیس
چکیده
سیم پیچی استاتور از مهمترین بخش های ماشین الکتریکی است و اکثر تلفات مغناطیسی در این بخش قرار گرفته است. ضریب هدایت حرارتی معادل بخش اسلات استاتور ماشین نقش کلیدی در محاسبات و تخمین بار حرارتی دفع شده به وسیله سیستم خنک کاری دارد. با توجه به تاثیر مستقیم مقدار ضریب هدایت حرارتی در نتایج تحلیل های حرارتی، محاسبه و مدلسازی با دقت بالای ضریب هدایت حرارتی معادل سیم پیچ ضروری است. روشهای مختلفی به منظور مدلسازی اسلات استاتور شامل مدلهای تحلیلی، عددی، بلوک بندی و تجربی وجود دارد. هزینه محاسباتی، دقت و فرضیات در این روشها متفاوت است. روشهای تحلیلی معمولا بسیار کم هزینه است. در روشهای آزمایشگاهی و عددی نتایج با دقت بالاتر و تحمیل هزینه های محاسباتی، زمانی و تجهیزاتی همراه است. پژوهش حاضر به تشریح روند محاسباتی، مجموعه روابط حاکم و رویکردهای محاسبه ضریب هدایت حرارتی معادل در اسلات استاتور در مدل های تحلیلی و ارائه رویکردهای محاسباتی مدلهای تحلیلی، مدل های بلوک بندی برای اسلات استاتور در دو حالت Bar و Coil در حالت بدون تولید حرارت پرداخته است. از ابزار عددی ماژول Steady- State Thermal نرم افزار Ansys Workbench به عنوان مبنای ارزیابی نتایج مدلها و رویکردهای بلوک بندی و از نرم افزار تجاری MotorCad با توجه به در نظر گرفتن رویکرد تحلیلی در محاسبه ضریب هدایت حرارتی معادل در مدل Cubic، برای بررسی نتایج مدلها و رویکردهای تحلیلی ارائه شده، استفاده شده است. نتایج برای مطالعات موردی نمونه ژنراتور واقعی نشان از مطابقت مناسب و منطقی خروجی های رویکردهای معرفی شده پژوهش حاضر در محاسبه و پیش بینی مقدار ضریب هدایت حرارتی معادل اسلات استاتور ماشین های الکتریکی دارد.کلیدواژه ها
ضریب هدایت حرارتی معادل، اسلات استاتور، مدل تحلیلی، بلوک بندی، شبیه سازی عددیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.