مطالعه تجربی سیستم نمک زدایی فشارپایین همراه با لوله خلا خورشیدی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میکائیل مینائی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

شاهین فقیری

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

جواد رنجبرکرمانی

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

ممد بهشادشفیعی

استاد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

چکیده

مسئله کمبود منابع آب شیرین در جوامع جهانی یک چالش بحرانی به حساب میآید. یکی از رویکردهای کلیدی برای حل این چالش، تبدیل آب شور دریا به آب شیرین میباشد. استفاده از نور خورشید به عنوان منبع انرژی در فرآیند نمکزدایی، به عنوان یک روش کم هزینه و کارآمد شناخته می شود. همچنین با توجه به کاهش دمای بخار اشباع آب با فشار، امکان صرفه جویی در مصرف انرژی و افزایش نرخ تبخیر فراهم میشود. در این تحقیق، از کلکتور لوله خلا برای گرمایش آب و سیستم خلا برای کاهش دمای بخار اشباع آب شور استفاده شده است. با ایجاد یک سیکل آبی و به کارگیری فشار پایین گلوگاه ونتوری، تبخیر آب شور در دماهای کمتر انجام می شود. آزمایش هایی شامل تغییرات دبی آب عبوری از ونتوری (بازه ۵۵ الی ۷۵ لیتربردقیقه) برای بررسی عملکرد سیستم انجام گرفته است. همچنین مقایسه ای بین سیستم حوضچه خورشیدی سنتی همراه کلکتور لوله خلا و سیستم فعلی که همزمان با آن آزمایش شده، صورت گرفته است. نتایج نشان میدهند در دبی آب ۷۵ لیتر بر دقیقه و فشار ۲۹/۷ کیلوپاسکال، حجم آب تولیدی به میزان ۸/۸۸ کیلوگرم بر مترمربع و بازدهی سیستم ۲۴/۷۷ درصد است. با تحیلیل اقتصادی انجام شده برای این حالت قیمت هر لیتر آب بر مساحت تقطیرکننده ۰/۰۰۶ دلار محاسبه شده است. در نهایت با مقایسه انجام شده بین عملکرد سیستم حاضر و سیستم حوضچه خورشیدی سنتی، حجم آب تولیدی این سیستم ۷۵ درصد بیشتر است.

کلیدواژه ها

نمک زدایی خورشیدی، کلکتور لوله خلا، ونتوری، فشار پایین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.