کاربرد نگاشت پوانکاره در درینامیک آشوب: مدارهای متناوب بادبان خورشیدی در مساله سه جسم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: ISME32_166
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 145
نویسندگان
دانشجوی دکتری، دانشگاه تهران
دانشیار، دانشگاه تهران
استادیار، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
در این مقاله، شناسایی مدارهای متناوب در مساله سه جسم محدود شده دایروی یک بادبان خورشیدی، با استفاده از نگاشت پوانکاره انجام خواهد شد. بدین منظور ابتدا معادلات حاکم بر حرکت مداری بادبان خورشیدی استخراج میگردد. باتوجه به عدم وجود هرگونه حل حلقه- بسته برای معادلات استخراج شده، باید از روشهای حل عددی استفاده شود. بنابراین وابسته به شرایط اولیه پارامترهای حالت، مساله میتواند دارای پاسخ های متناوب و غیر-متناوب باشد. حساسیت پاسخ مساله به شرایط اولیه، مساله مذکور را در حوزه دینامیک آشوب قرار خواهد داد. شرایط اولیه مناسب به منظور یافتن پاسخ های متناوب در مطالعات قبل توسط یک حل تخمینی از معادلات حرکت مساله سه جسم محدود شده توسط روش مانده و استفاده از یک الگوریتم اصلاح مداری به دست میآمد که نیازمند محاسباتی پیچیده بود. به همین علت، در این مقاله استفاده از نگاشت پوانکاره به منظور یافتن شرایط اولیه مناسب مدارهای متناوب پیشنهاد می گردد. استفاده از این روش مزیت کم کردن ابعاد سیستم، به ابعاد مورد مطالعه تحقیق و عدم نیاز به استفاده از محاسبات پیچیده ریاضی را به همراه دارد. مرکز و مرزهای جزایر تشکیل شده در این نگاشت به عنوان حدس های اولیه مناسب به منظور ملاقات پاسخ های متناوب قلمداد می گردد.کلیدواژه ها
بادبان خورشیدی، مساله سه جسم، مدارهای متناوبمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.