هیدروژن سبز، تکنولوژی تولید، بازار و اقتصاد

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین میری

کارشناس توسعه محصول ، شرکت گروه مپنا، تهران

امیر سلیمی

مدیر توسعه کسب و کارهای جدید، شرکت گروه مپنا، تهران

زهرا گمار

معاونت مهندسی بخش برق، شرکت گروه مپنا، تهران

چکیده

این گزارش به بررسی تولید هیدروژن سبز توسط روش الکترولیز، بازار حال و آینده آن و اقتصاد تولید آن می پردازد. در حال حاضر ظرفیت تولید هیدروژن دنیا حدود ۹۰ - ۱۲۰ میلیون تن در سال می باشد و بیش از ۹۵ % از این تولید از منابع فسیلی تهیه می گردد. روند تولید هیدروژن بر اساس نوع منبع انرژی به صورتی است که تولید هیدروژن از منابع فسیلی به سمت منابع تجدیدپذیر سوق می یابد و تولید هیدروژن فسیلی در سال ۲۰۵۰ به صفر رسیده و هیدروژن سبز بیش از ۵۰۰ میلیون تن در سال خواهد بود. بر اساس گزارش بانک جهانی برای رسیدن به اهداف انتشار کربن صفر تا سال ۲۰۵۰ ، تقاضای هیدروژن حدود ۷۰۰ میلیون تن در سال خواهد بود که این مقدار معادل ۲۲ % تقاضای انرژی می باشد. آژانس بین المللی برای رسیدن به اهداف Net Zero ،پیش بینی % ۱۲ از مصرف انرژی تا سال ۲۰۵۰ از طریق هیدروژن و بلومبرگ درصد مصرف را حدود ۲۴ % تخمین می زند. [۱] در این مقاله پس از معرفی هیدروژن سبز، به بررسی روش های تولید آن پرداخته شده است. در ادامه شرکت های بزرگ تولید کننده هیدروژن معرفی شده است. سپس بازار حال و آینده تولید و مصرف هیدروژن در نقاط مختلف جهان به ویژه کشورهای پیشرو و همچنین کشورهای خاورمیانه و ایران بطور مقدماتی مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه به اقتصاد هیدروژن و چالش های آن، در پایان بررسی اقتصادی تولید هیدروژن سبز تشریح گردیده و خروجی سناریوهای مدنظر با استفاده از نرم افزار کامفار محاسبه گردیده است.

کلیدواژه ها

هیدروژن سبز، الکترولیز، انرژی های تجدید پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.