مشخصات فنی کولینگ کمکی نیروگاه حرارتی پرند و راهکاری جهت کاهش مصرف آب دیلوج

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود صادقی خمامی

کارشناس مکانیک نظارت (ساخت و اجرا)،معاونت مهندسی، بخش پروژه های سرمایه گذاری، شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی (مپنا)

فرشید صفری پرنی

مدیریت امور نظارت، معاونت مهندسی، بخش پروژه های سرمایه گذاری، شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی (مپنا)

محمد تمیزی فر

مدیریت امور فنی، بخش پروژه های سرمایه گذاری، شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی (مپنا)

چکیده

به طور کلی، سیستم خنک کن کمکی در یک نیروگاه حرارتی، از جمله بخش های قابل توجه و با اهمیت در راستای بهبود عملکرد نیروگاه، خصوصا در فصول گرم سال می باشد. در نیروگاه سیکل ترکیبی- حرارتی پرند نیز، بخش های بسیار موثری از این شبکه بسته کمک می گیرند.در حقیقت به منظور خروج حرارت مازاد خود از سیستم خنک کن کمکی نیروگاه، استفاده می شود. از جمله بخش های حایز اهمیت برای این منظور عبارتند از :کولر روغن توربین بخار، بخش نمونه گیری شیمیایی، خنک کن پمپ آب تغذیه بویلر، کولر ژنراتور توربین بخار و کولر کمپرسور هوا. در حقیقت این بخش های نیروگاهی، گرمای مازاد تولید شده در سیستم خود را توسط خنک کن کمکی نیروگاه به بیرون از خود هدایت می کنند. در نتیجه آن امکان عملکرد مطلوب و نرمال را برای هریک از تجهیزات مربوطه فراهم می آورند. گذشته از ضرورت استفاده از سیستم خنک کن کمکی، لازم است در ماه های گرم سال به کمک پاشش آب اضافی (دیلوج)، اقدام به خنک کردن مضاعف سل های مربوطه، در سیستم خنک کن کمکی نموده و حرارت مضاعف بخش های فوق را به خوبی از سیستم خود خارج کنیم. در نتیجه یافتن راهکاری به منظور کاهش میزان آب مصرفی، می تواند در جهت کاهش مصرف آب دمین تولیدی در نیروگاه، بسیار موثر باشد. در این راستا سعی براین است با چالش مذکور به نحو دقیقی مواجه شده وبا ارایه راهکاری مناسب، گامی موثر در جهت کاهش میزان آب دمین مصرفی، در زمان دیلوج برداشته شود.

کلیدواژه ها

خنک کن کمکی، دیلوج ، سل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.