بررسی مدل های توربولانسی در شبیه سازی احتراق بدون شعله درون کوره ها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قمری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف ، تهران

محمدامین زمانی

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

محمدحسن سعیدی

استاد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

چکیده

احتراق بدون شعله به عنوان یک روش نوین جهت کاهش آلاینده های زیست محیطی و افزایش بهره وری در سیستم های احتراقی شناخته میشود. در این راستا، انتخاب دقیق و درست پارامترهای موثر در این فناوری امری ضروری و پیچیده است. استخراج این پارامترها از طریق روشهای متداول آزمایشگاهی علاوه بر هزینه بر بودن، زمان بر نیز می باشد. به همین دلیل، بسیاری از پژوهشگران به کمک شبیه سازی ها به دنبال ایجاد راهکارهایی سریع و کم هزینه تر جهت استخراج پارامترهای موثر میباشند. احتراق بدون شعله جزء احتراق های آشفته محسوب می شود. در اغلب شبیه سازی ها صورت گرفته در این زمینه، از مدل های آشفتگی k-ε و دیواره استاندارد برای مدلسازی احتراق بدون شعله استفاده شده است. اگرچه این مدل در اکثر مواقع دقت عملکرد مناسبی داشته است، اما در شرایطی که محیط دارای دیواره میباشد مانند کوره ها، انتخاب دقیق مدل آشفتگی و دیواره اهمیت فراوانی پیدا می کند. در پژوهش حاضر، با بررسی و مقایسه مدل های مختلف آشفتگی و دیواره، تلاش شده است تا یک مدل مناسب برای شبیه سازی احتراق بدون شعله درون کوره ها ارائه گردد. در انتها، با مقایسه نتایج به دست آمده از شبیه سازی با نتایج آزمایشگاهی، دقت و اعتبار این مدل بررسی شده است.

کلیدواژه ها

احتراق بدون شعله، کوره ها، مدل آشفتگی k-ε، مدل دیواره استاندارد، معادله دیواره منتر-لچنر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.