بررسی و مقایسه اثرات نویز و اغتشاشات آکوستیکی بر روی پراپلر های درون داکت

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 37
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام الدین خسروانی ملایری

دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک

سعید جعفری مهرآبادی

استادیار و عضو هیئت علمی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک دانشکده فنی و مهندسی گروه مهندسی مکانیک، اراک

حسین تعیم

استادیار و عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک دانشکده فنی و مهندسی گروه مهندسی مکانیک، اراک

شهرام میرحکیمی

دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک

چکیده

در این پژوهش، اثرات نویز و اغتشاشات آکوستیکی بر روی پراپلرهای درون دایکت به کمک معادلات فاکس ویلیام هاوکینگز به روش عددی مورد مطالعه قرار گرفته است. به منظور بهینه سازی تکنیک عددی از شبکه غیریکنواخت با رویکرد شبکه بندی لغزشی بهره برده شده است. طول دامنه حل معادل ۹ برابر و قطر آن حدود ۱۲ برابر قطر دهانه انتخاب شده است تا از یکنواختی سرعت روی مرزها در هر زاویه حمله اطمینان حاصل شود. دو مدل مجزا از هندسه مساله شامل شبکه بندی پروانه با لبه های صاف و لبه های دندانه دار مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. در یک گام زمانی معین، معادلات ناویر – استوکس در همه سلول های شبکه حل شده و در گام زمانی بعدی، پاسخ بر روی گره های نامتقابل با استفاده از درونیابی تعیین می گردد. نتایج عددی نشان میدهد، گرادیان فشار در فاصله نسبتا زیادی از مرزها قرار دارد و مقدار سرعت جریان در لبه پره ها بیشتر از سایر نقاط است. تحلیل عملکرد آکوستیکی مدل نیز حاکی از ایجاد سطح توان آکوستیکی در سطح پروانه معادل ۱۲۴ دسیبل و در صفحه جانبی معادل ۱۲۹ دسیبل است. علاوه بر آن، مقایسه سطح فشار آکوستیکی در محل دریافت کننده ۲ نشان میدهد که وجود دندانه ها منجر به افزایش سطح فشار در این نقطه شده است.

کلیدواژه ها

آیرودینامیک، اغتشاشات صوتی، پروانه، داکت،مدل توربولانسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.