طراحی و ساخت بدنه و سیستم ارتباطات یک ربات تحویل دهی هوشمند همه جهته متحرک

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمتین داودی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی, تهران

علیرضا عمرانی

دانشجوی کارشناسی ، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی, تهران

محمدرضا حق جو

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

مصطفی تقی زاده شول

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

چکیده

امروزه ربات های هوشمند متحرک مورد توجه روزافزون محققان در جهان قرار گرفته اند. هدف این مقاله ارائه طراحی و ساخت بدنه یک ربات متحرک تحویل دهی به همراه جانمایی ارتباطات داخلی و زیر مجموعه های آن است. ربات موردمطالعه، ربات متحرک همه جهته دانشگاه شهید بهشتی است که اخیرا در آزمایشگاه رباتیک و سیستم های هوشمند دانشگاه درحال توسعه است. بر این اساس طرح ها و مدل های مختلف برای کاربردهایی نظیر ربات خدمات رسان بررسی شدند. در ادامه با توجه به ویژگی ها و قابلیت های فنی ربات موردنظر، یک طرح مناسب انتخاب و طراحی مفهومی انجام گردید. در مرحله بعد طراحی جزیی ربات به کمک نرم افزار سالیدورکز انجام شد و نقشه های ساخت تهیه گردید. ساخت قطعات موردنیاز با دقت بالا به روشهای مختلف مانند چاپ سه بعدی، برش لیزر و ... انجام شد. سپس همبندی بدنه ربات و ارتباطات داخلی آن مانند کابلاژ و جانمایی زیرمجموعه هایی مانند نمایشگر، بلندگو، حسگر لیدار و ... انجام شدند. در نهایت، عملکرد ربات با بدنه جدید مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان میدهند، ربات ساخته شده با ظاهر فیزیکی کارآمد و با بهره گیری از الگوریتم های هوشمند مسیریابی و اجتناب از موانع، به خوبی قابلیت خدمات دهی هوشمند در مکان های مختلف مانند اداره ها، بانک ها، دانشگاه ها و... را دارد.

کلیدواژه ها

ربات متحرک هوشمند، ربات تحویلدهی، حرکت همه جهته، بدنه ربات، ارتباطات داخلی، طراحی و ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.