شبیه سازی واقعیت مجازی ایستگاه همبندی قطعه پرخوران موتور ملی -TC۷: EF با هدف توسعه قابلیت ها در آینده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت
  • کد COI اختصاصی: ICICE13_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی امجدی

کارشناس، مهندسی مکانیک،شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو )ایپکو(، تهرا ن، ایرا ن

سیداشکان موسویان

استادیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

شبیه سازها ی رایانه ای امروزه بخش جدایی ناپذیر در صنعت به شمار می روند . به طوری که امروزه اکثر صنایع در جهت تسریع در توسعه محصولات و کاهش هزینه ها ی تولیدی از امکانات مفید این بستر بهره مند می شوند. در این میان استفاده از شبیه سازها ی واقعیت مجاز ی و محیط ها ی مجازی تعاملی و همه جانبه در طراحی و چیدمان خطوط تولید، مراحل مونتاژ و سایر فرایندها ی تولیدی و آموزشی ، موجب مهارت افزایی کارکنان، ارتقاء سطح دانش و مهارت آموز ی اپراتورها ی تازه استخدام شده، و همچنین سبب کاهش هزینه ها ی احداث و راه انداز ی سالن ها ی مونتاژ می شود. مقاله حاضر به شبیه ساز ییک ایستگاه همبند ی قطعه پرخوران موتور ملی EF۷-TC دریک خط تولید موتور به منظور بررسی نحوه عملکرد فرایندها ی مونتاژ با هدف بهبود فرایندها ی مونتاژ و آشنایی فراگیران با فرایند مونتاژ صورت گرفت . خروجی نهایی شبیه ساز ی ایستگاه کار ی مجاز ی توسط عده ای از شرکت کنندگان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و در نهایت نظر کاربران توسط یک پرسشنامه ۱۲ سوالی با ۵ مولفه جمع بند ی و نتایج به روش تحلیل فراوانی و تحلیل توصیفی و به منظور پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان از این دارد که حس حضور و تعامل در محیط مجاز ی خط تولید ایستگاه همبند ی به طور مطلوبی برا ی کاربران بوجود آمده و همچنین درک مناسبی از فرایند مونتاژ قطعه پرخوران پیدا کردند و عمدتا علاقه مند به تجربه دوباره استفاده از فناور ی واقعیت مجازی بودند. بررسی ها حاکی از آن است ، شبیه ساز ی فرایندها ی مونتاژی در بستر محیط واقعیت مجاز ی تعاملی ، افزایش سطح مهارت کاربران قبل از تجربه آن فرایند در دنیای واقعی را به همراه دارد.

کلیدواژه ها

موتورهای درونسوز، توربو شارژر، واقعیت مجازی، شبیه ساز رایانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.