بررسی تاثیر زاویه سپر عقب خودرو با افق بر ضرایب آیرودینامیکی و مصرف سوخت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت
  • کد COI اختصاصی: ICICE13_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام مظفری

مسئول بخش محاسبات مهندسی آیرودینامیک سطوح خودرو، شرکت ایران خودرو

مهنا مرادی

کارشناس بخش محاسبات مهندسی آیرودینامیک سطوح خودرو، شرکت ایران خودرو

چکیده

این مطالعه به تحقیق در رابطه با تاثیر میزان زاویه حالت دیفیوزری سپر عقب یک خودروی نمونه بر تغییر مقدار ضرایب آیرودینامیکی ، و به تبع آن، نتیجه تغییر این زاویه بر تفاوت مقدار مصرف سوخت خودرو می پردازد. این تحقیق برایه پ انجام محاسبات دینامیک سیالات (CFD) سه بعدی توربولانسی بر روی خودرو در تونل باد مجازی صورت گرفته است . ابعاد تونل باد مجازی به اندازه کافی بزر گ در نظر گرفته شده است تا میزان نسبت انسداد تونل باد کمتر از ۱ درصد باشد. خودروی نمونه ای که به منظور این بررسی انتخاب شده است خودوی دنا پلاس است که سپر جلو و قسمت کف خودرو به صورت کاملا بسته در نظر گرفته شده است . کف خودرو با سطوح صاف پوشیده شده است و حالت دیفیوزری در قسمت سپر عقب با سطوح صاف با زوایای صفر تا ۱۰ درجه (با گام های دو درجه ای) نسبت به افق در نظر گرفته شده است . سعی شده است که سپر عقب خودرو در حالات مختلف ، در عین حال که شباهت زیادی به سپ ر خودروی دنا پلاس داشته باش ند، فقط در میزان زاویه دیفیوزری بایکدیگر اختلاف داشته باشند. آنالیز خودرو در سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت انجام شده است و چرخش چرخها و حرکت زمین در مدلسازی لحاظ شده است . در هر حالت آنالیز شده خودرو، مقادیر ضرایب درگ و لیفت خودرو استخراج شده است ، و همچنین ، کانتور توزیع ضریب فشار بر روی بدنه خودرو، نمودار تغییر ضریب فشار بر سطح خودرو در صفحه تقارن، چگونگی جریان در کنار سطح خودرو و در دنباله خودرو، و گردابه های ایجاد شده در پشت خودرو نشان داده شده است . با مقایسه ضرایب آیرودینامیکی خودرو در حالات مختلف چگونگی تغییر و میزان حساسیت این ضرایب با تغییر در زاویه دیفیوزری سپر عقب مطالعه شده است و اثر تغییر ضریب درگ بر میزان مصرف سوخت بررسی شده است . نتایج شبیه سازی ها نشان می دهد که هر دو ضریب درگ و لیفت به میزان زاویه دیفیوزری سپر عقب وابستگی دارند که این وابستگی برای ضریب لیفت بیشتر است .

کلیدواژه ها

دینامیک سیالات محاسباتی ، ضرایب آیرودینامیکی خودرو، حالت دیفیوزری سپر عقب خودرو، مصرف سوخت خودرو، ضریب فشار .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.