بررسی تهویه طبیعی ساختمان بر مبنای شبیه سازی ساختار بادگیرها (نمونه موردی: ساختمان آموزشی دانشگاه خاوران مشهد).
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: شانزدهمین سمپوزیوم بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: COMPUTER08_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 231
نویسندگان
استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
استادیار گروه معماری، موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران
دانشجو کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران
چکیده
عناصرتهویه طبیعی شامل: بادگیرها، هواکش ها، آتریوم ها، دودکش ها، نماهای دو پوسته، محفظه های تهویه، کانال های جاسازی شده و باز شوهای تهویه در نما و… می باشند که از میان این عناصر در پژوهش حاضر نقش بادگیر در تهویه طبیعی ساختمان بررسی شده است. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی تهویه طبیعی ساختمان بر مبنای شبیه سازی ساختار بادگیرها درساختمان آموزشی دانشگاه خاوران می باشد و در پی پاسخگویی به این پرسش است که : بادگیر در تهویه طبیعی ساختمان آموزشی دانشگاه خاوران چگونه می تواند موثر باشد؟ رویکرد این پژوهش ترکیبی از روش کیفی و کمی بوده و جهت پاسخ به سوال تحقیق از راهبرد توصیفی-تحلیلی و شبیه سازی با استفاده از نرم افزار دیزاین بیلدر انجام شده و برای تدوین مبانی نظری از مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است. با اعمال بادگیر در ساختمان مورد نظر و با توجه به شبیه سازی های انجام شده نتایج مصارف ساختمان حاکی از آن بود که عملکرد بادگیر بر روی وید مرکزی ساختمان مطلوب بوده و مقدار بهینه سازی مصرف انرژی کل ساختمان در بخش گرمایش ۴۸۹/۴۷+کیلووات ساعت و در بخش سرمایش این مقدار به۱۶۹۲۴/۲۴+کیلووات ساعت مثبت بوده است؛ میزان مصرف انرژی ساختمان موردی در این حالت برابر با ۵۲/۹۱ کیلووات ساعت برمترمربع و میزان۱۷۲۱۹۱/۲۵ کیلووات ساعت در مجموع ساختمان بدست آمده است که نسبت به ساختمان پایه ۱۹۲۸۷/۰۷ کیلووات ساعت انرژی کمتر مصرف نموده است و ۱۱/۲۰ درصد کاهش داشته است.بنابراین مشخص شد که بهینه سازی اعمال بادگیردر هر دو بخش گرمایش و سرمایش ساختمان آموزشی خاوران تاثیرگذارخواهد بود ولی در بخش سرمایش باعث افزایش مصرف انرژی خواهد بود و در طبقات بالاتر این میزان بیشتر نیز می گرددکلیدواژه ها
تهویه طبیعی، ساختمان آموزشی، بادگیر، دانشگاه خاوران، صرفه جویی در مصرف انرژیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.