بازخوانی مولفه های کالبدی موثر بر اجتماع پذیری دانش آموزان درمدرسه (مطالعه موردی دبستان امام هادی(ع)، مشهد)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین سمپوزیوم بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: COMPUTER08_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید یزدانی

استادیار گروه معماری، موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران

مریم کیوانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه آموزش عالی خاوران ، مشهد ، ایران.

چکیده

مدرسه به عنوان مکان دوم زندگی دانش آموزان که مدتی را در آن سپری می کنند جایگاه مهمی در پرورش روحیه و شخصیت افراد دارد. در این پژوهش، مولفه های کالبدی موثر بر اجتماع پذیری دانش آموزان در مدرسه امام هادی مشهد با هدف شناخت این مولفه ها و اولویت بندی آن مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا ، نوع پژوهش بر مبنای هدف ،کاربردی و از روش ، توصیفی_ پیمایشی، کمی و کیفی استفاده شده است و روش جمع آوری داده ها ی این پژوهش شامل مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه و مشاهده و پرسشنامه بوده ( پرسشنامه ۳۰ سوالی که از ۱۱۰ نفر در محیط مدرسه تکمیل شد) و ارتباط بین عوامل کالبدی بر اجتماع پذیری دانش آموزان مدرسه با استفاده از نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که سه فرضیه باتاثیر عوامل فضای باز، رنگ در محیط مدرسه، و فرم فیزیکی کلاس به طور معنادار و مثبت بر اجتماع پذیری دانش آموزان تاثیرگذار است ، تایید می شود. این ارتباطات از طریق ضریب های همبستگی پیرسون و معادلات رگرسیونی مورد بررسی قرار گرفته اند. آزمون ANOVA (تحلیل واریانس ها) نیز نتایج متفاوتی را نشان داد. در وزن دهی به معیارهای کالبدی، از روش AHP استفاده شده که نتایج حاکی از اهمیت بیشتر مولفه های دما (۲۱۸/۰)، مولفه نورگیری (۱۸۹/۰)، مولفه فضای کانونی تجمع (۱۳۱/۰) برای اجتماع پذیری، نسبت به سایر مولفه های کالبدی دارند. یافته های این پژوهش می توانند به عنوان یک راهنمای عملی برای مدیران مدارس و طراحان فضاهای آموزشی به منظور بهبود شرایط محیطی و فراهم آوردن بستری مناسب برای تقویت اجتماع پذیری دانش آموزان به کار گرفته شوند

کلیدواژه ها

اجتماع پذیری، محیط آموزشی، فضای باز، رنگ، فرم فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.