تاثیر معماری سبز بر ایجاد حس تعلق به فضاهای مسکن معاصر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: شانزدهمین سمپوزیوم بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: COMPUTER08_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
دکتری معماری، مدرس موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، موسسه اموزش عالی، مشهد، ایران. خاوران
چکیده
امروزه با توجه به رشد جمعیت و ساخت و ساز بی رویه آپارتمان های مسکونی بدون توجه به نیازهای روحی و روانی ساکنین ، حضور طبیعت و اثرات روانی آن در زندگی افراد، رو به فراموشی رفته است.از طرفی، با توجه به فشارها و استرس های روزمره، بهداشت و سلامت روان موضوعی است که در دنیای امروز بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. لذا با توجه به اهمیت طراحی سبز و ارتباط مستقیم آن با روح و روان افراد، این تحقیق با در نظر گرفتن ضرورت و اهمیت ایجاد حس تعلق به فضای مسکن با بهره گیری از معماری سبز در فضای داخلی خانه امروز، با استفاده از روش توصیفی_تحلیلی سعی در پاسخگویی به این سوال اصلی است که چه ارتباطی میان حس تعلق به مکان و معماری سبز وجود دارد و در ادامه به دنبال دستیابی به راهکارهایی در جهت افزایش بهبود کیفیت فضای مسکن در ارتباط با افزایش میزان حس تعلق افراد به آن، از طریق معماری سبز دارد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهند که بین معماری سبز و حس تعلق به مکان رابطه مستقیمی وجود دارد و حس تعلق از نیازهایی است که زیرشاخه ای از معماری سبز به حساب آمده و در وجوهی چون؛ استفاده از نشانه ها و مصالح طبیعی، عناصرطبیعی موثر در شکل و بافت، شرایط اقلیمی و سازگاری و خوانایی محیط مشترک اند.این ارتباط در فضاهایی از مسکن معاصر همچون بالکن، آتریوم، پاسیو، بام و تراس سبز و ... از طریق عواملی چون مصالح طبیعی، رنگ، بافت، طبیعت و عناصر آن همچون آب، گیاهان، نور، سایه اندازی، بو، صدا و ... تاثیرگذارند. لذا می توانیم از طریق طراحی باکس های سبز در در فضاها و یا ترکیب تراسها با فضاهای خانه، فضای درون و بیرون را با یکدیگر ترکیب نموده و از این طریق حس تعلق افراد به فضا های مسکن برای ایجاد محیط های انسانی با کیفیت را افزایش دهیم.کلیدواژه ها
معماری سبز، حس تعلق به مکان، مسکن، مسکن معاصرمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.