بررسی نمادها دراجزای مساجدبصورت نمادین نمونه موردی: مسجدجامع کرمان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIAUD01_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1055
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا گلچین

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

چکیده

زبان هنراسلامی زبان نمادین و رمزگونه است و این رموز ونمادها حاصل معنای درونی و ذاتی این هنر بوده و تنها راه بررسی معنای هنر اسلامی شناسایی این نمادها است نمادپردازی به عنوان تجلی معانی دینی درهنراسلامی است پس ازظهور اسلم درسرزمین ایران مفاهیممعنوی درفرهنگ اسلامی درقالب عناصرنمادین ظهور پیدا کرد نمادهاه به عنوان یکی ازمهمترین ابعاد زیباشناختی شهرهای اسلامی مطرح شده اند دراین مقاله ابتدا مفهوم نماد و نمادپردازی درشهر و معماری اسلامی بیان شده و ازطریق تحلیل نمونه موردی و بررسی آن با دو دیدگاه کلی نگر رابطه شکل و معنا و جزئی نگر اجزای تشکیل دهنده مناره گنبد شبستان تزئینات و غیره می پردازیم هدف: مفاهیم نمادها دردین و نقش آنها درمعماری اسلامی است پرسش تحقیق جایگاه نمادها دراجزای مساجد بصورت نمادین چگونه است؟ تاریخی تفسیری و گرداوری اطلاعات بصورت اسنادیبوده است

کلیدواژه ها

نمادگرایی، هنردینی، عناصرنمادین معماری اسلامی، تزئینات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.