مقایسه روشهای تشخیص بیماری الزایمر از طریق بیوماکرهای زیستی و تصاویر پزشکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین سمپوزیوم بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: COMPUTER08_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا دستوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، اصفهان، ایران

الیاس مزروعی راد

استادیار گروه مهندسی پزشکی، موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران

چکیده

هدف اصلی مقاله مقایسه روش های تشخیص بیماری الزایمر از طریق بیومارکرهای زیستی و تصاویر های پزشکی است این روش ها در این مقاله بررسی شده است.دراین مقاله تشخیص بیماری الزایمر را از طریق تصویرهای پزشکی مورد بررسی قرار داده است و از طرفی تشخیص این بیماری را توسط بیومارکرهای زیستی مورد بررسی نیز قرار گرفته است.بیماری آلزایمر توسط تجمع پروتئین ها در سلولهای عصبی که بطور پیشرونده مخرب است ایجاد می شود. روش های تشخیص بیماری الزایمر را میتوان از طریق بیومارکرهای زیستی نظیر پروتئین تاو ، آملوئید بتا نام برد که با استفاده از تکنیک ها نوری و الکتریکی انجام می شود.راه دیگری که اشاره شده است میتوان به روش تشخیص از طریق تصاویر هایی که از بخش های مختلف مغز بیماران گرفته شده است تشخیص داده شود .از آنجایی که روند تشکیل پروتئین های موجود در خون در بیماران آلزایمر زودتر از ظاهر علائم نشان می دهد در روند درمان میتواند نقش مهمی داشته باشد. سطح پروتئین های برگرفته شده از مغز در CSF بسیار بالاتر از خون است، جایی که مولکول های مشتق از مغز در ماتریکس پیچیده ای از پروتئین های پلاسما فراوان، مانند آلبومین و ایمونوگلوبولین ها رقیق می شوند. نکته مهم این است که با توجه به دقت نسبتا پایین تشخیص بالینی، چنین بیومارکرهای جدیدی باید در برابر آسیب شناسی عصبی تایید شوند.

کلیدواژه ها

بیماری آلزایمر، تصویر پزشکی، پروتئین، بیو مارکرهای زیستی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.