بررسی مکانیسم امنیتی پویا مبتنی بر مدیریت اعتماد در شبکه های حسگر بی سیم اینترنت اشیاء

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین سمپوزیوم بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: COMPUTER08_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام طاهری فرد

کارشناسی ارشد شبکه های کامپیوتری، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه صنعتی سجاد واحد مشهد، مشهد،ایران

جواد یزدانجو

دکترای نرم افزار کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد،ایران

فرزانه غفاری

کارشناسی ارشد نرم افزار،دانشگاه غیرانتفاعی سلمان،واحد مشهد،مشهد،ایران

چکیده

شبکه حسگر بی سیم یک فناوری کلیدی در اینترنت اشیاء است. درحالی که WSN ها نقش بزرگی در اینترنت اشیاء ایفا می کنند، مشکلات امنیتی به دلیل ویژگی های خود شبکه حسگر حتی شدیدترهستند. از یک طرف، گره ها در WSN ها معمولا در محیط های بدون نظارت مستقر می شوند، که باعث می شود گره ها دارای خطرات امنیتی بزرگی باشند، مانند آسیب پذیر بودن در برابرحملات فیزیکی، دستگیر شدن توسط مهاجمان، استخراج اطلاعات خصوصی، تبدیل شدن به گره های مخرب و راه اندازی حملات مختلف. از سوی دیگر، به دلیل تحرک و اثربخشی گره ها، توپولوژی شبکه در WSN ها به صورت پویا تغییر خواهد کرد که حفظ رابطه اعتماد بین گره ها را دشوار می کند. علاوه بر این، گره های حسگر در WSN ها با انرژی محدود، ظرفیت محاسباتی و ذخیره سازی ضعیف، مصرف انرژی کم و استقرار فشرده مشخص می شوند که منجر به این می شود که مکانیسم حفاظت امنیتی در شبکه های سنتی نمی تواند به طور موثر در WSN کار کند و مشکلات امنیتی WSN ها را بیشتر می کند. بنابراین، تحقیق در مورد مکانیسم های امنیتی WSN ها از اهمیت مهمی برخورداراست. باتوجه به مشکلات موجود در WSN ها، این مقاله یک مکانیسم امنیتی شبکه پویا مبتنی بر مدیریت اعتماد را ارائه می دهد. در مرحله اول، ارزش اعتماد مستقیم گره بر اساس رفتار آن در تعامل اطلاعات منطقه ای ایجاد می شود. سپس، ارزش اعتماد جامع با توجه به ارزش توصیه اعتماد و ارزش ارزیابی انرژی سایر گره های اعتماد بالا محاسبه می شود. در نهایت، قابلیت اطمینان گره و گره های مدیریتی به صورت دوره ای به روز می شوند. گره های مخرب با توجه به اعتبار شناسایی و جداسازی می شوند تا از عملکرد پویا، ایمن و قابل اعتماد شبکه اطمینان حاصل شود. نتایج شبیه سازی و تجزیه و تحلیل نشان می دهدکه ارزش اعتماد گره محاسبه شده توسط این مکانیسم می تواند اعتبار آن را به طور واقعی و دقیق منعکس کند. از نظر عملکرد قابل اعتماد شبکه، مکانیزم می تواند به طور موثر گره های مخرب را شناسایی کند، با نرخ تشخیص بالاتر، از خطر گره های مخرب به عنوان گره های مدیریتی جلوگیری کند، مصرف انرژی گره ها را کاهش دهد و همچنین نقش دفاعی در حملات DOS در شبکه های حسگر بی سیم ایفا کند. در این مطالعه چالش های تحقیقاتی باز برای ارائه مسیر آینده برای محققان برجسته و مطرح شده است.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، شبکه های حسگر بیسیم، امنیت، مدیریت اعتماد، حملات امنیتی، شبکه پویا، بلاک چین.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.