زمان بندی سالن های جراحی با در نظر گرفتن محدودیت زمانی پزشکان تحتعدم قطعیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع،بهره وری و کیفیت
  • کد COI اختصاصی: IPQCONF12_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رسولی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

محسن ورمزیار

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

سالن های جراحی یکی از مهم ترین بخشها بیمارستانها هستند، سالنهای جراحی دوسوم درآمدبیمارستان ها را به دست می آورند و همچنین حدود ۴۰ درصد از هزینه های بیمارستان را تشکیل میدهند. مدیریت بیمارستان به دنبال کاهش هزینه ها و همچنین افزایش بهره وری است، بنابراین برنامهریزی و زمان بندی موثر و کارای سالن جراحی، امری ضروری است .عدم قطعیت در داده های موجود در طی فرآیند زمان بندی اتاق عمل امری غیرقابل اجتناب است. لذا بهجهت نزدیک نمودن مسئله به شرایط دنیای واقعی و بدست آوردن جوابی قابل استناد لازم است که عدمقطعیت را در مدل ریاضی ارائه شده در این حوزه در نظر گرفت. مهمترین پارمتر غیرقطعی در مسئلهبرنامه ریزی وزمان بندی سالن های جراحی، مدتزمان جراحی است. مدت زمان جراحی هر بیمار به دلیلعواملی مانند مهارت پزشکان، سن بیمار، شرایط زمینه ای بیمار و در دسترس بودن منابع و ... هموارهتحت عدم قطعیت قرار دارد و همین عامل برنامه ریزی و زمان بندی سالنهای جراحی را با چالش مواجهمی کند. در این پژوهش یک مدل برنامه ریزی عددصحیح مختلط برای برنامه ریزی وزمان بندی سالن هایجراحی تحت عدمقطعیت ارائه شدهاست. این مدل به تخصیص بیماران به اتا قهای عمل، روزهای کاریو جراحان می پردازد و زمان شروع و پایان جراحی هر بیمار را مشخص می کند. هدف مدل، افزایش بهرهوری سالنهای جراحی با تخصیص حداکثر بیماران ممکن به اتا قهای عمل با توجه به محدودیت هایموجود است و در نهایت برای حل مدل تحت عدم قطعیت از رویکرد بهینه سازی استوار استفاده می کنیم

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، زمان بندی، سالن های جراحی، برنامه ریزی عددصحیح مختلط، عدم قطعیت، بهینه سازیاستوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.