تعلیم و تربیت اسلامی از دیدگاه امام محمد غزالی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مطالعات مدیریت، فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: ICMSCA03_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 700
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی آموزش و پرورش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر.
چکیده
تعلیم و تربیت امری پیچیده، پردامنه و وقت گیر است. برای اقدام به این کار خطیر، اولین گام تعیین اهدافی است که قصد داریم به آن ها برسیم و رسیدن به این اهداف مستلزم استفاده از روش ها است. آگاهی از روش ها و اهداف تعلیم و تربیت به خصوص تربیت اسلامی مستلزم شناخت آراء مربیان و فیلسوفان بزرگ اسلامی است. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تعلیم و تربیت اسلامی از دیدگاه امام محمد غزالی است. جامعه آماری شامل کتاب ها، مجلات، مقالات، پژوهش ها و تحقیقات مرتبط با موضوع می باشد. از نظر امام محمد غزالی هدف تعلیم و تربیت، سعادت دین و دنیا، خشنودی خدا، تسلط بر نفس و تهذیب اخلاق و احیای شریعت نبوی است. در این پژوهش تلاش شده است تا با تحقیق در اندیشه های این اندیشمند گرانمایه، به اهداف تعلیم و تربیت، اهمیت و ضرورت آن، اصول، مراحل، روش ها، مواد و برنامه ی درسی و... از دیدگاه و منظر ایشان دست یافت. یافته ها و نتایج تحقیقاتی حاکی از این پژوهش بیانگر این است که امام محمد غزالی بیشتر به مسائل دینی پرداخته و تعلیم و تربیت را نوعی تدبیر نفس و باطن از طریق اعتدال بخشی تدریجی به قوا و تمایلات به وسیله ی معرفت، ریاضت و استمرار، و برای نیل به انس و قرب الهی می داند؛ و در هدف تربیت، بر رسیدن به حقایق تاکید می کند. لیکن عمده ی نظرات تربیتی او شامل اهداف، روش، اصول و برنامه ی درسی است. نظرات تربیتی این مربی بزرگ بر دو بنیاد ارزشی مهم الهی و انسانی است. همچنین روش تربیتی وی، رسیدن به اراده از طریق تفکر یا گذشتن از تجربه به شهود و پرورش عقل است؛ و در روش تربیتی، مربیان را به استفاده از نظریه ی عادت سفارش کرده است.کلیدواژه ها
تعلیم و تربیت اسلامی، آرای تربیتی، امام محمد غزالی.مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.