پژوهشی در زمینه بررسی ارتباط وضعیت اجتماعی خانواده ها و متغیرهای فردی با هویت شخصی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_2066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما اسکندری

لیسانس شیمی محض

معصومه حق نیا شکردشت

لیسانس علوم اجتماعی

ربابه اردانه لنبر

سطح ۲ حوزوی

آرزو آقاجانی

لیسانس روانشناسی

چکیده

امروزه مطالعه وتحصیل از جمله ضروری ترین نیازهای هر فرد انسانی است . زندگی در این جامعه پیچیده و متحول مستلزم آن است که فرد به طور دایمی به فراگیری و مطالعه بپردازد و از انگیزه درونی برای یادگیری برخوردار باشد. در این صورت است که می تواند به طور خود جوش و بدون نیاز به محرک های بیرونی تلاش کند و به موفقیت برسد . البته در غیاب انگیزه درونی این پاداش ها ومشوق های بیرونی است که می تواند فرد را به تحصیل ومطالعه تشویق کند. زیرا هم انگیزه درونی، یعنی علاقه مندی به مطالعه وحس کنجکاوی و هم انگیزه بیرونی یعنی پاداش ها ومشوق هایی که در ازای مطالعه دریافت می شود می تواند نقش مهمی در تمایل فرد به مطالعه داشته باشد. والدین می دانند که لازم است فرزندانی را تربیت کنند که برای یادگیری و مطالعه ارزش قائل باشند وحداقل بخشی از روز را به درس خواندن وفراگیری دانش اختصاص دهند.با این حال بسیاری از پدرها ومادرها از فقدان انگیزه وعلاقه فرزندان خود به تحصیل سخن می گویند ومعتقدند که برای وادار ساختن آن ها به مطالعه ازهمه راهها استفاده کرده اند، اما به نتیجه نرسیده اند. وعده پاداش، جایزه ، تهدید و حتی تنبیه ازجمله روشهایی هستند که به آن متوسل شده اند ولی هیچ یک از آنها نتوانسته بچه ها را به مطالعه درانجام تکلیف دلگرم کند.اندیشه ی بشر همواره نعمتی گران قدر بوده است. این وجه افتراق با سایر موجودات سبب شده است، تا انسان در رهگذر تاریخ و در طول زمان به تکامل رهنمون شود. آدمی، از آغاز پا نهادن به این کره ی خاکی با مشاهده ی پدیده ها، مفاهیم و تصورات اولیه ای در ذهن خویش یافت، سپس در پی مفاهیم اسباب و علل پیدایش پدیده ها و رویدادها و تحولات، به تفکر و تجربه روی آورد و در هر مرحله گامی پیشتر فرا نهاد.

کلیدواژه ها

وضعیت اجتماعی، خانواده، متغیرهای فردی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان، یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.