بررسی اثر پوششی صمغ زدو بر روی ویژگی های شیمیایی گوشت گاو طی نگهداری در دمای یخچال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: FSSH01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن نعمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران

شهره عالیان سماک خواه

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران

راضیه پرتوی

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران

عباس عیسوند

گروه بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

پوشش های خوراکی که از مواد زیست تخریب پذیر تهیه شدهاند را می توان نوعی مواد بسته بندی و جزیی از ترکیبات افزوده شده به ماده غذایی برشمرد. مواد اولیه برای تولید فیلم ها و پوشش های خوراکی می تواند شامل انواع ترکیبات پلی ساکاریدی ، پروتئینی و لیپیدی باشد. صمغ یک هیدروکلوئید غیر نشاسته ای با ماهیت پلی ساکاریدی اسیدی است که قسمت اعظم پیکره اصلی آن متشکل از قندهای گالاکتوز و مقدار کمتری آرابینوز است . صمغ زدو به طور طبیعی از دو بخش محلول در آب و نامحلول در آب تشکیل شده است . هدف از این پژوهش بررسی خواص شیمیایی پوشش صمغ زدو بر کیفیت گوشت طی نگهداری در یخچال به مدت ۱۶ روز است . در این پژوهش قطعاتی از گوشت در محلولهای پوششی صمغ زدو ۱% و صمغ زدو ۲% غوطه ور و در دمای ۴ درجه سانتی گراد نگهداری شدند. تیمارها در فواصل زمانی مشخص (۴، ۸، ۱۲ و ۱۶) مورد آزمونهای شیمیایی و حسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روند کلی تغییرات در آزمونهای شیمیایی (شامل: pH, TVB-N,(TBARS برای تمام تیمارها صعودی بود ولی این روند در تیمارهای حاوی پوشش، شیب کمتری نسبت به نمونه شاهد داشت و اختاف معنیداری را بین تیمارها نشان می داد. نتایج ارزیابی حسی نیز نشان داد که ویژگی مقبولیت کلی در همه گروهها روندنزولی دارد. روند کاهش امتیاز مقبولیت کلی در تمامی گروهها تقریبا یکسان بود و در روز ۱۶ به پایین ترین میزان امتیاز رسید.

کلیدواژه ها

صمغ زدو، پوشش خوراکی ، گوشت ، ویژگی شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.