مروری برتاثیر روشهای خشک کردن بر کنترل تخریب میکروبی میوه و سبزیجات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: FSSH01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده وجدانی وحید

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم وصنایع غذایی،دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

نفیسه دعوتی

استادیارگروه علوم وصنایع غذایی،دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

خشک کردن میوهها و سبزیجات به منظور افزایش ماندگاری و کنترل تخریب میکروبی آنها از اهمیت بسیاری در صنایع غذایی و کشاورزی برخوردار است . این فرآیند با کاهش محتوای آب در میوه و سبزیجات، تخریب میکروبی آنها را کاهش داده یا مهار می کند، زیرا بسیاری از میکروبها برای رشد و تکثیر به رطوبت نیاز دارند. با این حال، تخریب میکروبی می تواند به شدت بر کیفیت و ماندگاری آنها اثرگذار باشد. از این رو، خشک کردن مناسب می تواند به عنوان یک راهکار موثر در کنترل تخریب میکروبی مورد استفاده قرار گیرد. این مقاله به مرور جامعی از تاثیرات روشهای خشک کردن بر کنترل تخریب میکروبی میوه و سبزیجات می پردازد. در این مطالعه ، انواع مختلفی از روشهای خشک کردن از جمله خشک کردن هوای همرفتی ، خشک کردن توسط آفتاب، خشک کردن با استفاده از مایکروویو و تحت خلاء مورد بررسی قرار گرفته است . همچنین ، تاثیر این روشها بر کاهش تعداد و فعالیت میکروبی ، تغییر در ویژگی های شیمیایی و فیزیکی محصولات و کیفیت آنها بررسی شده است . در نتیجه ، این پژوهش نقش مهمی در افزایش دانش علمی و فنی در زمینه تخریب میکروبی میوه و سبزیجات از طریق روشهای خشک کردن ایفا می کند و می تواند به توسعه روشهای بهینه تر نگهداری و توزیع این محصولات کمک کند.

کلیدواژه ها

روشهای خشک کردن، تخریب میکروبی ، ماندگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.