اثر غلظت های مختلف اوره بر شاخص های رشد سیانوباکتری اسپیرولیناپلاتنسیس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
- کد COI اختصاصی: FSSH01_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 188
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زیستفناوری میکروبی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
عضو هیات علمی گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
عضو هیات علمی گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
چکیده
مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر غلظت های مختلف اوره بر برخی شاخص های رشد اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از روش طیف نورسنجی انجام شده است . ارلن مایرهای ۲۵۰ میلی لیتری حاوی ۱۵۰ میلی لیتر محیط کشت اسپیرولینا غنی شده با غلظت های مختلف اوره به عنوان منبع نیتروژنی (۵۵ /۰، ۸۵/۰ و ۱۵/۱ گرم بر لیتر اوره)، جهت کشت استفاده شد. کشت ها در شروع آزمایش با اسپیرولینا پلاتنسیس تلقیح شدند. آزمایش در چهار تکرار و به مدت ۱۴ روز در شرایط دمای ۲ ± ۳۰ درجه سلسیوس، اسیدیته ۳/۹، شدت نور ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ لوکس (که با استفاده از لامپ های سفید تامین شده بود)، تناوب نوری ۱۶ ساعت روشنایی و ۸ ساعت تاریکی و هوادهی مداوم با پمپ آکواریومی انجام شد. جذب نوری نمونه ها در ۵۶۵ نانومتر با استفاده از دستگاه طیف نورسنج به صورت روزانه اندارهگیری شد. در انتهای کشت (روز چهاردهم )، منحنی رشد جلبک ها ترسیم شده و نرخ رشد ویژه و زمان دو برابر شدن نیز محاسبه شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تیمار اوره ۸۵/۰ گرم بر لیتر موثرترین غلظت بوده و شاخص های مربوط به رشد در این تیمار افزایش یافتند . بیشینه جذب در طول موج ۵۶۵ نانومتر برای همه تیمارها در روز یازدهم بدست آمد و بیشینه نرخ رشد ویژه (۱۰۱/۰) و کمینه زمان دو برابر شدن (۲۶۷/۶) در تیمار ۸۵/۰ گرم بر لیتر اوره ثیت شد. شاخص های رشد با افزایش غلظت اوره به ۱۵/۱ گرم بر لیتر، کاهش معنی داری نشان دادند.کلیدواژه ها
آرتروسپیرا پلاتنسیس ، ریزجلبک ، منبع نیتروژن، نرخ رشد ویژهمقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.