مروری بر تولید و اثرات سلامتی بخشی پپتیدهای زیست فعال
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
- کد COI اختصاصی: FSSH01_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 204
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی علوم و مهندسی مواد غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی قوچان
چکیده
اکسیداسیون از دلایل اصلی بیماری زایی در انسان می باشد، رادیکالهای آزاد به پروتئین ، چربی ، اسیدهای نوکلئیک حمله کرده و منجر به صدمه سلولی و در نهایت مرگ سلول می شود که این امر نقش مهمی در بیماری هایی چون تسلب شرائین ، آلزایمر، بیماری های التهابی دستگاه گوارش و انواع خاصی از سرطان دارد. مشخص شده است که همه اجزای سلولی به گونه های فعال اکسیژن حساس هستند. سلامت سلولها، بافت ها و اندامهای انسان تحت شرایط فیزیولوژیکی نرمال از طریق توازن مناسب بین اکسیداسیون و آنتی اکسیداسیون برقرار است . سیستم های آنتی اکسیدانی داخلی انسان شامل آنزیم هایی مانند سوپراکسید دیسموتاز ، کاتالاز و همچنین ترکیبات غیرآنزیمی مختلف از جمله سلنیوم و ویتامین ث می باشند. در این میان پپتیدها و پروتئین ها هم نقش زیادی در فعالیت آنتی اکسیدانی سلولها دارند. پپتیدهای زیست فعال محصول هیدرولیز پروتئین های غذایی گوناگون هستند. آنها اثرات بیولوژیکی متفاوتی از خود نشان می دهند که مهم ترین و شناخته شده ترین آن فعالیت آنتی اکسیدانی آنها می باشد. در طی تحقیقات انجام شده مشخص شده است که ارتباط معکوسی بین میزان آنتی اکسیدان ورودی به بدن و بروز بیماری ها وجود دارد. فعالیت آنتی اکسیدانی پپتیدها می تواند ناشی از به دام اندازی رادیکالهای آزاد، جلوگیری از پراکسیداسیون لیپیدها و چلاته کنندگی فلزات باشد . در این مقاله به روش های تولید پپتیدهای زیست فعال، ویژگی های سلامتی بخشی ، زیست دسترسی آنها و چالش های موجود برای کاربرد آنها در محصولات غذایی پرداخته شده است .کلیدواژه ها
پپتیدهای زیست فعال، آنتی اکسیدان، هیدرولیز، خواص سلامتی بخش .مقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.