غنی سازی محصولات غذائی با استفاده از پپتیدهای متصل شونده به آهن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
- کد COI اختصاصی: FSSH01_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 238
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
آهن یکی از حیاتی ترین ریزمغذی های موردنیاز انسان است که در بسیاری از فرایندهای حیاتی بدن مانند تنفس ، رشد سلولی ، تنظیم ژن و همانندسازی DNA نقش دارد. کمبود آهن و کاهش دسترسی زیستی آن به دلایل مختلفی از جمله مصرف کم موادغذایی حاوی آهن و واکنش آن با دیگر ترکیبات موادغذایی رخ می دهد. معمولا برای افزایش آهن موادغذایی ، از نمک های آهن مانند سولفات، گلوکونات و لاکتات آهن استفاده می شود. به دلیل مشکلاتی مانند دسترسی زیستی پایین نمک های آهن ، واکنش پذیری بالای آنها با دیگر اجزای غذا و پایداری پائین آنها در طی فرایند و انبارمانی ، تحقیقات زیادی در جهت غنی -سازی غذا با روشهای نوین و با استفاده از ترکیبات غیرنمکی آهنی انجام گرفته است . یکی از روشهای پیشنهادی ، استفاده از پپتیدهای متصل شونده به آهن به عنوان حامل آهن در موادغذایی است . به خاطر ویژگی های منحصربه فرد پپتیدها، کاربرد آنها در صنعت غذا موردتوجه پژوهشگران قرارگرفته است . این مولکولها مواد زیست سازگاری هستند که به صورت قابل توجهی پایداری ، جذب و دسترسی زیستی آهن را افزایش می دهند. افزودن کمپلکس های آهن -پپتید به مواد غذایی ، از مداخلات غذایی مثبتی است که می تواند ترکیب موادغذایی را بهبود دهد. در این مقاله ، اهمیت کمبود آهن در بدن بررسی شده و کاربرد پپتیدها به عنوان حامل آهن در مواد غذایی توضیح داده شده است .کلیدواژه ها
دسترسی زیستی ، هیدرولیز پروتئین ، کمپلکس آهن ، آنزیممقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.