مقایسه ضایعات غذایی در ایران و جهان و ارائه راهکارهایی در جهت بهبود آن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
- کد COI اختصاصی: FSSH01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 196
نویسندگان
عضو هیات علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ،استادیار گروه پژوهشی شیمی مواد غذایی
دانشجوی دکتری مهندسی صنایع تحقیق در عملیات و مهندسی سیستم ،موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
چکیده
هدررفت مواد غذایی از موضوعات اساسی است که نقش اساسی در کاهش دسترسی به مواد غذایی و درنهایت کاهش سطح امنیت غذایی دارد. به طورکلی بررسی ادبیات موضوع نشان می دهد بخشی از هدررفت مواد غذایی مربوط به آن دسته از مواد غذایی است که در سطح خردهفروشی و خانوار از چرخه ارزش خارج می شود. این دسته از هدررفت مواد غذایی دورریز نامیده می شود. بخش دیگری از هدررفت مواد غذایی در زنجیره تامین در سطوح قبل از خردهفروشی است که از این بخش از هدررفت مواد غذایی تحت عنوان ضایعات یاد می شود. واقعیت این است که کشورهای پیشرفته به دلیل مدیریت مناسب ، تجهیزات و تکنولوژی به روز در مراحل تولید، نگهداری ، توزیع و مهم تر از آن نوع فرهنگ مصرف، چندان با مشکل ضایعات و دورریز محصولات کشاورزی روبه رو نمی شوند اما در مقابل کشورهای فقیر به دلیل منابع اندک و تولید محدود محصولات کشاورزی ، تقریبا هر آنچه تولید می کنند را به مصرف می رسانند و ضایعات آنها هم زیاد نیست . بنابراین بیشتر مشکلات مختص کشورهایی مثل ایران است که فقیر نیستند و در حال توسعه اند. در چنین کشورهایی به دلیل نبود تکنولوژی ، مدیریت تولید و توزیع مناسب ، امر مبادله در زمانی که محصول برداشت می شود تا زمانی که به دست مصرفکننده نهایی می رسد، فرآیندی طولانی را طی می کند که این مساله باعث ایجاد مشکلاتی می شود. از جمله عوامل ایجاد این فرآیند طولانی می توان به واسطه های گوناگون، حمل ونقل جادهای ، انبارداری نامناسب و فقدان سردخانه اشاره کرد که بر اساس آن، میزان زیادی از تولیدات کشاورزی به ضایعات تبدیل شده و از چرخه مصرف خارج می شود. از این رو ایران نیز از جمله کشورهایی است که هر سال درصد بالایی از مواد غذایی تولیدی خود را هدر می دهدکلیدواژه ها
ضایعات ،دور ریز مواد غذایی ،هدررفت مواد غذاییمقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.