تحلیل اقتصادی چالش ها و فرصت های زنجیره تامین غذای سالم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
- کد COI اختصاصی: FSSH01_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 287
نویسندگان
گروه اقتصاد کشاورزیدانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
افزایش متوسط عمر یا امید به زندگی جمعیت یک کشور به عنوان یکی از شاخص های توسعه علاوه بر بهداشت ، رفاه، درآمد و سایر عوامل ، تابع فاکتورهای اساسی تغذیه و سلامت صنایع غذایی و محصولات کشاورزی و دامی مورد مصرف جامعه است که این مهم نه تنها از حیث کمی ، کیفی و تنوع غذایی بلکه از حیث زمان و میزان مصرف در چارچوب الگو مصرف حائز اهمیت است . هدف اساسی کشاورزی ایجاد امنیت غذایی است . امنیت غذایی دسترسی فیزیکی ، اجتماعی و اقتصادی همه افراد به غذای سالم ، کافی و مغذی است که با نیازهای غذایی برای یک زندگی سالم تطابق دارد. نتایج پایش های انجام شده توسط سازمان غذا و دارو و نیز پایش های انجام شده توسط سازمان مدیریت میادین میوه ، تره بار و فراورده های کشاورزی شهرداری تهران نشان می دهد میزان قابل توجهی از محصولات دارای باقیمانده سموم ، فلزات سنگین و کودهای شیمیایی بیش از حد مجاز می باشند و در بسیاری از موارد محصولات چندین برابر حد مجاز دارای آلایندگی بوده اند. و این امر موجب افزایش نگرانی ها در رابطه با مسائل بهداشتی ، ایمنی و محیط زیست در تولید و مصرف مواد غذایی شده است . این نگرانی ها به ویژه در بین مصرفکنندگان ناشی از تغییر ادراک آنها نسبت به محصولات غذایی است که باعث شده اعتماد مصرفکنندگان نسبت به کیفیت و ایمنی مواد غذایی به شدت کاهش یابد. از این رو، امروزه مصرفکنندگان در ایران و سراسر دنیا به دنبال غذاهای امن -تر و سالم تر با خطرات کمتر برای محیط زیست و انسانها هستند. در تحقیق حاضر به بررسی و تحلیل زنجیره تامین غذای سالم از بعد اقتصادی پرداخته شده است و نقاط فرصت و تهدید ان مورد بررسی قرار گرفته است .بررسی ها حاکی از انست که زنجیره تامین و ارزش غذااز بخش های بسیاری شامل نهاده ها، تولید کشاورزی ، فرآوری و بسته بندی و فروش غذا می باشد و عوامل سیاسی و اقتصادی و اجتماعی بر ان تاثیر گذار است . همچنین ارگانیک و سالم بودن محصول بسیار حائزاهمیت بوده و یکی از موارداساسی در تصاحب بازارهای داخلی و جهانی است . و از اینرو یکی از راهبرد های اصلی برای توسعه زنجیره تامین غذای سالم نظارت دقیق بر روند کشت و همچنین فراوری تولید غذاطبق استانداردهای جهانی است .کلیدواژه ها
غذای سالم .سیاست .زنجیره تامین . اقتصادمقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.