ارزیابی کارایی توابع ریاضی خطی و غیرخطی در مدلسازی شاخص هایفیسیولوشی رشد گیاهان زراعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD08_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد عسگری

دکترای آبیاری و زهکشی، سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران ساری

صدیقه عسگری

لیسانس دبیری ریاضی، اداره کل آموزش و پرورش استان گلستان دبیرستان ۱۲ فروردین ۲ گرگان

چکیده

در کشاورزی نوین، مدل های ریاضی به عنوان ابزاری مهم برای پیش بینی رشد و عملکرد در جهت رسیدن به افزایش بهره وری محصول مطرح می باشد. توابع ریاضی تولید محصولات کشاورزی را تحت تاثیر روش های مختلف مدیریت منابع شبیه سازی نموده و یک الگوی راهبردی برای بهینه سازی عملکرد گیاهان زراعی در اختیار بهره بردار قرار می دهد. در شرایط کنونی، سهم تولیدکنندگان محصولات کشاورزی با استفاده از فناوری های دیجیتال مبتنی بر استفاده از ابزارهای ریاضی هنوز خیلی زیاد نبوده و باعث شده که رشد بهره وری و صرفه جویی در هزینه ها با محدودیت مواجه شود. از این رو در این مقاله کاربرد ریاضیات در کشاورزی دقیق به ویژه با نگرش استفاده از توابع ریاضی غیر خطی در مدلسازی رشد و عملکرد گیاهان زراعی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بهره برداران بخش کشاورزی با جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های مراحل رشد و شاخص های فیزیولوژی رشد می توانند از طریق کاربرد توابع ریاضی برای مدل سازی رشد گیاهان زراعی در شرایط مختلف محیطی و پتانسیل عملکرد استفاده نمایند. براساس نتایج بدست آمده استفاده از توابع ریاضی خطی وغیر خطی بر مبنای سطح برگ LA،شاخص سطح برگ LAI و وزن خشک گیاه TDW ساده ترین روش برای توسعه معادلات ریاضی بر حاکم شاخص های فیزیولوژی رشد گیاهان زراعی بوده و کارایی مناسبی در مدل های پیش بینی و شبیه سازی دارد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، بهینه سازی، معادلات ریاضی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.