بررسی مفاهیم جبران خسارت در حقوق بین الملل محیط زیست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD08_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن کیا

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، قم ، ایران

کسری صباغی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، قم ، ایران

چکیده

یکی از دغدغه های حال حاضر انسان محیط زیست بین الملل است. انسان با رویکردی که برای رفع نیازهای خود داشته به بهره برداری حداکثری و غلبهکامل بر طبیعت باعث ایجاد بحران زیست محیطی شده است. با توجه به مسئولیت کیفری و مدنی در قلمرو داخلی هر دولتی که از کم و کیف هایگوناگون بسته به هر کشور نسبت به وضع قوانین داخلی آن دولت متفاوت است ولی در سطح بین المللی بنابر اصل رضایت و برابری دولت ها ایجاد تعهدیا الحاق آن ها به معاهده ریشه در در ایجاد مسئولیت انتسابی برای محدود کردن اراده خود در ورود خسارت به محیط زیست بین المللی می باشد دراین پژوهش بدنبال پاسخ به این سوال که چگونه با استفاده از یکی از ابزارهای مورد توجه در این خصوص «مسوولیت بین المللی» می توان راهکارها ی ثمربخش برای کاهش خسارات بپردازیم ؟که برای جمع آوری اطلاعات از روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای والکترونیکی ، مسئولت کیفری دولت ها در زمینه محیط زیست را تحلیل می کنیم . براساس حقوق مسوولیت بین المللی ، کشوری که فعل یا ترکفعل مغایر با قوانین و مقررات بین المللی به او منتسب است باید خسارت وارد به کشور یا کشورهای متضرر را جبران نماید. امروزه رهبران جهانبه طور فزاینده ای مسائل محیط زیست را از بخش های حاشیه ای و جانبی به دستور کار اصلی سیاسی منتقل کرده اند. اما با این حال این که موضوعمسئولیت بین المللی در حقوق بین الملل جایگاه قابل توجهی یافته ، در حقوق بین الملل محیط زیست و جبران خسارات ، بحث مسئولیت بین المللیبه صورت اجمالی و مبهم باقی مانده است .

کلیدواژه ها

محیط زیست ، حقوق بین الملل ، مسئولیت بین المللی ، جبران خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.