ارتباط بین قابلیت استفاده عناصر غذایی خاک و مقدار عناصر در شاخسارهانجیر دیم در استان فارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD08_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا فرهادی

دانشجوی دکترا دانشگاه هرمزگان

رقیه حسین پور

کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

ابولحسن جاویدی

دانشجوی کارشناس ارشد عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه کرمان

چکیده

این تحقیق، با هدف بررسی ارتباط بین قابلیت استفاده عناصر غذایی خاک و مقدار عناصر در شاخساره انجیر دیم در استان فارس بهصورت طرح آشیانهای با ۴ تکرار در سه روستای لایزنگان، نوایگان و مروارید شهرستان داراب و آزمایشگاه بخش تولیدات گیاهی دانشکدهکشاورزی و منابع طبیعی داراب اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر روستا بر کلیه صفات مورد مطالعه خاک به جز ECخاک معنی دار بود. همچنین بین مناطق داخل روستاها از نظر کلیه صفات مورد بررسی به جز EC خاک، عناصر منگنز، مس و روی خاک،غلظت عناصر سدیم، پتاسیم، فسفر، منگنز، روی و آهن برگ اختلاف معنی داری وجود داشت. بین باغ های داخل مناطق داخل روستاهابرای همه خصوصیات مورد بررسی به جز غلظت عناصر سدیم و فسفر برگ تفاوت معن یداری مشاهده شد. در مجموع نتایج مقایسهمیانگینهای باغ داخل مناطق داخل روستا نشان داد که بالاترین میزان برای صفات کربن آلی و ماده آلی در باغ ۱ و ۲ منطقه متوسطمروارید، EC خاک، مقدار پتاسیم، آهن، منگنز و مس خاک در باغ ۲ منطقه قوی مروارید، پهاش، فسفر و میزان روی خاک بهترتیب درباغ های ۳ ، ۱ مناطق متوسط، قوی لایزنگان و باغ ۳ متوسط روستای مروارید مشاهده شد. در مقایسه میانگین منطقه در روستا برایخصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، بالاترین درصد ماده آلی در مناطق قوی سه روستا مشاهده شد. در رابطه با غلظت عناصر غذاییبرگ، بالاترین مقادیر صفات پتاسیم و روی برگ به ترتیب در باغ های ۲ و ۳ منطقه قوی مروارید، مس برگ در باغات منطقه ضعیفمروارید، منگنز برگ در باغ ۳ منطقه ضعیف نوایگان و لایزنگان و آهن برگ در باغ ۲ منطقه متوسط لایزنگان مشاهده شد.

کلیدواژه ها

انجیر،خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، صفات فیزیولوژیک برگ، غلظت عناصر غذایی برگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.