تصفیه پساب کارخانه صنایع غذایی با فرآیند شیمیایی انعقاد ولخته سازی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: AGRISD08_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 209
نویسندگان
دانشجوی ارشد مهندسی عمران محیط زیست، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت، گیلان، ایران
دکتری شیمی تجزیه، پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی واحد گیلان، رشت، گیلان، ایران
کارشناس پژوهشی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی واحد گیلان
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی میزان تصفیه پساب کارخانهی صنایع غذایی بیرون بر با استفاده از فرآیند شیمیایی انعقاد و لخته سازی می باشد.در این فرآیند، از فریک کلراید ( ۳FeCl ) به عنوان منعقد کننده و پلی الکترولیت و آهک به عنوان کمک منعقد کننده به روش طراحیآزمایش DOE با مدل مرکب مرکزی CCD استفاده شد. عوامل تاثیرگذار بر فرایند انعقاد و لخته سازی از قبیل ۳FeCl در محدوده یغلظتی mg/L۵۰۰-۲۰۰۰ ، pH اولیه در محدوده ی ۱۰ - ۵ ، کمک منعقدکننده ی آهک و پلی الکترولیت به ترتیب با غلظت های mg/L ۲۵-۱۰۰ و mg/L ۵ / ۲ - ۵ / ۰ توسط دستگاه جارتست مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت تعیین مقادیر بهینه، آنالیز COD به عنوان آزمون هدف انتخاب گردید. مقایسه ی شرایط بهینه با استفاده از نرم افزار طراحی آزمایش، مقدار بهینه ی pH برابر ۵ / ۷، غلظت منعقدکننده ۳FeCl به مقدار mg/L ۱۲۵۰ و کمک منعقدکننده های آهک و پلی الکترولیت به ترتیب با غلظت های mg/L ۶۰ و ۵ / ۱، راندمان حذف غلظت COD برابر۱۵ / %۹۴ را نشان داد. بررسی های آماری نشان داد، مقدار F-value برابر ۴۸ / ۱۹ ، نشان دهنده ی مطابقت خوب این مدل با نتایج آزمایشگاهیمی باشد. همچنین، مقادیر P-value کمتر از ۰۵۰۰ / ۰ ، بیانگر معنی دار بودن آزمایش می باشد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که تصفیه یپساب کارخانه ی صنایع غذایی با استفاده از فرایند انعقاد و لخته سازی با استفاده از منعقدکننده ی ۳FeCl امکان پذیر بوده و پساب تصفیهشده، استانداردهای تخلیه به زمین های کشاورزی جهت آبیاری مزارع را دارا می باشدکلیدواژه ها
پساب کارخانه ی صنایع غذایی، انعقاد و لخته سازی، جارتست، آهن ( III ) کلراید، CODمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.