ارزیابی چرخه حیات یک پالایشگاه زیستی بر مبنای ضایعات سیب بهمنظور تولید سوخت های زیستی اتانول و ABE

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD08_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه السادات آذرخش

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی- مهندسی بیوتکنولوژی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان ، ایران

حمید زیلویی

دانشیار گروه مهندسی شیمی- مهندسی بیوتکنولوژی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان ،ایران

کیخسرو کریمی

استاد گروه مهندسی شیمی- مهندسی بیوتکنولوژی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان ، ایران

چکیده

افزایش چشمگیر مشکلات زیست محیطی از یک سو و کاهش منابع فسیلی از سوی دیگر از مهم ترین چالش های نسل حاضر است و محققان جدید را بیش از پیش به سمت تولید و مصرف سوخت های زیستی سوق داده است. در این راستا، بهره برداری از پسماندهای صن نایع غذایی برای تولید سوخت های جایگزین، نه تنها از تجمع ضایعات جلوگیری می کند، بلکه نگرانی ها در مورد منابع فسیلی تجدیدناپذیر را نیز کاهش می دهد. علاوه بر این، با توجه به مطالعات جدید، استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات برای بررسی هر چه دقیق تر خط تولید پالایشگاه های زیستی و معرفی فرآیندهای دوست دار محیط زیست می تواند به طور قابل توجهی پایداری زیست محیطی را افزایش دهد. در راستای این تلاش ها، در پژوهش حاضر، ارزیابی چرخه حیات یک پالایشگاه زیستی بر مبنای ضایعات سیب به منظور تولید سوخت های زیستی و محصولات با ارزش ، مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس مطالعات قبلی در مقیاس آزمایشگاهی، از روش پیش فرآوری اسیدی با استداده از محلول اسید سولدوریک (۱% وزنی حجمی) در دمای ۱۲۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه استفاده شد، در ادامه از مایع حاصل از پیش فرآوری به منظور تولید اتانول و پکتین و از جامد حاصل از پیش فرآوری به منظور تولید ABE استفاده دند. در مرحله بعد به ارزیابی چرخه حیات فرآیند توسنط نرم افزار سیماپرو پرداخته شد . بر اساس نتایج حاصل از نرم افزار، در ارزیابی های انجام شده دسته های تاثیر متفاوتی شناسایی دده اند که از جمله مهم ترین این دسته ها می توان به گرمایش جهانی، تجزیه لایه ازن، اسیدی شدن خاک ، سمیت خاک و آب های شیرین، سمیت انسان (افزایش عوامل سرطان زا) اداره کرد .به علاوه، نتایج حاصل از نرم افزار نشان می دهد که بیشترین میزان تخریب وارد شده بر تمامی دسته اثرات مربوط به مرحله استخراج پکتین بوده است.

کلیدواژه ها

پالایشگاه زیستی، تفاله سیب ،سوخت های زیستی ،پکتین ،نرم افزار سیماپرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.