احیای نمادهاونشانه های تاریخی - فرههنگی شهرهای ایرانی - اسلامی مطالعه موردی: بنای قبه سبزدریافت تاریخی شهرکرمان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIAUD01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1641
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان ترابی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

فیروزه آزمون

کارشناس ارشد معماری

ابریشم مدافع بهزادی

دانشجوی کارشناسی معماری

چکیده

نشانه واسطه هایی میان انسان و معنا هستند و درک آنها بطور ناخودآگاه ازطریق ارتباط دادن آنها با نظامهای اشنایی با هنجارها و قراردادهای اجتماعی تحقق پذیرفته است حال این مقاله با این فرضیه که احیای نمادها و نشانه های تاریخی شهرهای اسلامی - سبب خوانایی وزنده کردن آنها خواهد شد شهرهای تاریخی ایران را به عنوان نظامی که هویت نسبی نشانه درارتباط با یکدیگر دردرون آن شکل گرفته است و خوانایی و شفافیت این شهرها را موجب گشته است موردبررسی قرار داده و با استفاده ازروش تحقیق کتابخانه ای و میدانی تحلیل محتوا و استدلال منطقی بنای قبه سبز را دربافت تاریخی شهرکرمان به عنوان یک نشانه برای شهر مورد مطالعه و راهکارهای جهت چگونگی بازافرینی و احیای این نشانه و بنای قدیمی درشهر به منظور زنده کردن محله ارایه کرده است.

کلیدواژه ها

نشانه، شهر ایرانی - اسلامی، کرمان، قبه سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.