راهکارهای افزایش تمرکز هنرجویان پایه دهم رشته تصویرسازی دیجیتالیدر هنرستان ساعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: EMAA26_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شریفی

کارشناس ارشد علوم تربیتی گرایش تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، هنر آموز کامپیوتر آموزش و پرورش ناحیه ۲ اراک، اراک، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر به تاثیر افزایش تمرکز بر میزان یادگیری هنرجویان دختر پایه دهم رشته تصویر سازی کامپیوتر هنرستان کاردانش ساعی واقع در ناحیه ۲ اراک، در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ،پرداخته است. این پژوهش با هدف رفع مشکل تمرکز و افزایش میزان یادگیری و پیشرفت تحصیلی هنرجویان در کلاسهای حضوری و مجازی در جهتیادگیری به صورت کاربردی و آینده شغلی و تحصیلی هدفمند در ایشان صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش ۹ نفراز هنرجویان بودند. مساله اصلی این هنرجویان در نیمه اول سال تحصیلی، تمرکز و دقت کم در فرآیند تدریس ویادگیری، انجام تمرین عملی و آزمونهای کتبی و عملی و مطالعه در منزل، پایین بودن نمرات کتبی و عملی، تعدد غیبتها و تاخیر ها، بی حوصلگی، بی انگیزگی، منفعل بودن، تحمل کم در کلاسهای حضوری، مشارکت اندک در پرسش و پاسخ ها و فعالیتهای گروهی، کند بودن در نوشتن نکات درس و انجام فعالیتهای عملی بود. در این پژوهش از ابزارهای پرسشنامه عوامل موثر بر تمرکز در کلاس مهرعلی زاده و همکاران و پرسشنامه ارزیابی میزان یادگیری هنرجویان همانند جو و میانگین نمرات کتبی و عملی هنرجویان، استفاده شده است. روایی و پایایی پرسشنامه ها با بررسی مقالات، متون و مشاوره با صاحب نظران و اساتید برجسته دانشگاه، نقد و تایید شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمارتوصیفی، فراوانی، میانگین، واریانس، انحراف معیار استاندارد، جدول و نمودار استفاده شده است. پس از اجرای راه حلها، برخی از مهم ترین یافته ها در پایان سال تحصیلی در مقایسه با نیمه اول سال تحصیلی، بدین شرح حاصل گردید: میانگین نمرات، واریانس و انحراف معیار استاندارد پرسشنامه عوامل موثر برکلاس درس هنرجویان در نیمه اول و دوم سال تحصیلی، به ترتیب از ۶.۶،۴۴،۷۵ به مقادیر ۲۸.۳،۸۱ و۵.۳ تغییر یافت. همچنین میانگین نمرات (امتیازات)، میانگین نمرات آزمون میزان یادگیری هنرجویان از ۲۰.۵۵ به ۲۳ ارتقا یافت و میانگین نمرات کتبی و عملی درس کاربر رایانه ایشان در نیمه اول و دوم سال تحصیلی به ترتیب از ۱۴ و ۱۶ به ۱۵.۲ و ۱۶.۴ افزایش پیدا کرد. نتایج حاصل از شاخصهای کیفی و کمی موفقیت طرح بیانگر آن است که، میزان تمرکز هنرجویان و پیرو آن میزان یادگیری در ایشان افزایش پیدا کرد و همین امر موجب پیشرفت تحصیلی و افزایش نمرات کتبی و عملی درس کاربر رایانه آنها شد. بعلاوه تعدد غیبتها و تاخیر ها، کسالت و بی حوصلگی در آنها کاهش یافت و عوامل بیرونی کمتر سبب به هم زدن تمرکز حواس ایشان در کلاس می شد. همچنین میزان علاقه و انگیزه یادگیری در ایشان نسبت به نیمه اول سال تحصیلی بیشتر شده بود و نسبت به آینده شغلی و تحصیلی خود هدفمند تر شده بودند ارائه و ارسال به موقع تکالیف و پروژه های محوله، مشارکت فعال در پرسش و پاسخ های کلاسی و همیاری با سایر هم کلاسی ها، نیز از دیگر تغییرات دراین کلاس در نیمه دوم سال تحصیلی بود.

کلیدواژه ها

تمرکز، تمرکز در کلاس، تمرکز حواس، یادگیری، هنرجو، تصویر سازی رایانه، دروس مهارتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.