فرصت های نو در فناوری و تکنولوژی آموزشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: EMAA26_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه محمدی

دانشجوی دکتری علوم تربیتی، گرایش برنامه ریزی درسی، مشاور مدیر کل در امور بانوان اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی،اراک، ایران.

مولود محمدی

دانش آموخته مقطع کارشناس ارشد، مهندسی کشاورزی، آموزگار آموزش و پرورش ناحیه یک همدان، همدان، ایران.

چکیده

این مقاله به بررسی فرصت های نوین در فناوری و تکنولوژی آموزشی میپردازد. با توجه به پیشرفت های روزافزون در عصر اطلاعات و فناوری، رویکردهای تدریس سنتی بازبینی شده و شیوه های نوین به عنوان جایگزینی برای بهبود فرآیند یادگیری ارائه شده اند. در این مقاله، مفاهیم و اصول اساسی شیوه های نوین تدریس مورد بحث قرار می گیرند و نتایج ارائه شده توسط تحقیقات و پژوهش های مرتبط با این حوزه مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرند. ابتدا، استفاده از تدریس چندوجهی و ترکیب روش های آموزشی مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. این رویکرد به دانش آموزان امکان می دهد تا با تنوع و تعامل بیشتری در فرآیند یادگیری مواجه و مفاهیم را به طور عمیق تری درک کنند. سپس، ترکیب مفاهیم تدریس درسی با روش های فعال یادگیری مانند مطالعه مستقل، حل مسئله، تفکر انتقادی و تولید محتوا توسط دانش آموزان مورد بررسی قرار می گیرد. این رویکرد فرصتی را برای دانش آموزان فراهم می کند تا به صورت فعال و خودمختار در فرآیند یادگیری شرکت کرده و بهبود قابل توجهی در درک مفاهیم را تجربه کنند. در ادامه، اهمیت ارتباط نزدیک و مثبت معلمان با دانش آموزان بررسی می شود. این ارتباط نه تنها باعث ایجاد یک فضای امن و پشتیبان برای دانش آموزان می شود، بلکه آنها را به شرکت فعال تر در فرآیند یادگیری تشویق می کند و از راهنمایی و بازخورد معلمان بهره برداری می کند. با توجه به نتایج بررسی و تحلیل ارائه شده، استفاده از شیوه های نوین تدریس در فرآیند یاددهی-یادگیری می تواند بهبود قابل توجهی در عملکرد و پیشرفت دانش آموزان ایجاد کند و فضایی پویا، تعاملی و تنوع بخش در کلاس درس ایجاد نماید. روش تحقیق مقاله، روش توصیفی تحلیلی با فن کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

تدریس چندوجهی، یادگیری فعال، ارتباط معلم و دانش آموز، تعامل، تنوع.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.