تبیین اثرات فناوری و مصالح هوشمند در پایداری انرژی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_230
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 264
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و فرهنگ
چکیده
امروزه نیازمندی های توسعه فضاهای زندگی مدرن با معماری متداول در قرون اخیر متفاوت است . این تفاوت بنیادی نه تنها در استفاده کاربردی از فضا بلکه در رویکرد مفهومی نوینی که امروزه نسبت به استفاده کاربردی از فضا و قسمت های مربوط به آن وجود دارد نیز انعکاس می یابد. تقابل نیازهای منحصر بفرد در تامین رفاه و آسایش در چنین قسمت هایی منجربه اعمال طراحی با مصالح هوشمند و پیچیده و همچنین کاربرد سیستم های هوشمند ساختمانی به مراتب انعطاف پذیرتر و مقرون به صرفه تر شده است . یکی از موارد همیشگی و چالش برانگیز در معماری کاهش مصرف انرژی و توسعه معماری سبز و پایدار است . استفاده از مصالح و فناوریهای هوشمند در ابنیه و فضاهای شهری در سالهای اخیر توانسته است که میزان مصرف انرژی و میزان آلودگی های محیط زیستی را کاهش دهد. راهکار استفاده از مصالح هوشمند می تواند تحولی مثبت در معماری ، ساخت وساز و روش زندگی ایجاد کنند و پاسخگوی نیازهای مختلف کاربران باشند و در کنار ویژگیهای مثبتی چون کاهش هزینه های ساختمان، جلوگیری از اتلاف انرژی ، کنترل دید، تغییر شفافیت و تغییر رنگ بر تنوع و کیفیت فضا بیفزایند. در حقیقت تکنولوژی ساختمانهای هوشمند بر پایه اهمیت دادن به ساکنان استفاده کننده و رفع نیازهایشان عمل می کند و می تواند رویکرد توسعه پایدار را به معنی کلمه به مرحله اجرا برساند.کلیدواژه ها
مصالح هوشمند، فناوری نوین ساخت ، معماری پایدار، معماری سبزمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.