مقایسه قابلیت های مدیران پروژه طبق استاندارد ICB و PMBOK

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF11_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی افروزه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل اربیل ایران

نرگس مقدسی

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه پیام نور صندوق پستی ۳۶۹۷-۱۹۳۹۵ تهران ایران

چکیده

یکی از مشکلات اساسی در اجرای موفقیت آمیز پروژه ها که منجر به اتلاف بسیاری از منابع مالی و انسانی میگردد، نبود مدیران شایسته و عدم بهره گیری سازمان های پروژه محور از تکنیک و فرایندهای مدیریت پروژه است . برای اینکه مدیر عملکرد مناسبی داشته باشد، باید صلاحیت و مهارت موردنیاز آن حوزه را کسب نماید. بررسی ها نشان می دهد به دلیل عملکرد ضعیف مدیریت پروژه ها سالانه هزینه های هنگفتی بر سازمانها تحمیل می شود. از طرفی همچنین پس از انجام مطالعات میدانی اولیه در محیط اجرایی پروژه های داخل کشور به ویژه در ارتباط با پروژه های عمرانی کشور ملاحظه می شود که وضعیت شاخص های عملکردی و موفقیت پروژه ها در ایران به نسبت میانگین جهانی وضعیت به شدت تامل برانگیز و نگران کننده ای دارد. این تحقیق بر اساس هدف از نوع تحقیقات کاربردی و بر اساس روش تحقیق از نوع توصیفی -پیمایشی است . در این مطالعه از روشهای گردآوری داده ها مطالعات کتابخانه ای و مطالعات میدانی از طریق پرسشنامه بسته استفاده شده است . در این تحقیق عملکرد ۱۳۵ مدیر از جامعه مدیران متولی در مدیریت طرح های بزرگ برق آبی در سطح کشور مورد بررسی قرار گرفته است . میزان اعتبار نهایی پرسشنامه تحقیق پس از محاسبه از طریق نرم افزار SPSS به میزان ۹۵۱,۰ به دست آمده است که نشان می دهد پرسشنامه از پایایی قابل قبولی برخوردار است . بررسی نتایج نشان می دهد فرآیند مدیریت زمان بیشترین همبستگی را به ترتیب با فرآیندهای مدیریت هزینه و مدیریت ریسک دارد.همچنین فرآیند مدیریت منابع انسانی بیشترین میزان همبستگی را با فرآیند ارتباطات پروژه و مدیریت هزینه دارد. شایستگی مدیریت پروژه در شرکت با میانگین ۴۸/۳ در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، SPSS ،مدیریت زمان، کاهش هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.