بررسی وضعیت سیلاب ها و رواناب های سطحی(مطالعه موردی: شهر یزد)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_212
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 413
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیای دانشگاه میبد
دانشجوی گروه جغرافیای دانشگاه میبد
چکیده
سیلاب ها و آبگرفتگی های شهری رخدادهایی هستند که مشکلات زیادی برای شهرها پدید میآورند. سیلاب ها عمدتا ناشی از بارش ها، ذوب شدن برف ها و یا شکستگی ساختمان سدها می باشند. شهرها در زمره مناطقی هستند که گسترش آن ها با افزایش نفوذ ناپذیری زمین ارتباط دارد. در مقاله حاضر شهر یزد را که در مرکزیت استان یزد واقع شده است مورد بحث قرار می دهیم. یزد در منطقه خشک و کویری واقع شده و دارای اقلیم گرم و خشک است. ویژگی بارز مناطقی با این اقلیم ، بارش های سیل آسا است. به طور کلی سیلاب ها منشا طبیعی دارند ولی عوامل انسانی در تشدید آن ها نقش بازی می کنند. در این پژوهش میزان بارش شهر یزد را طی بیست سال ، مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدیم که یزد دارای توزیع زمانی و مکانی نا موزون بارش های جوی است. یزد در مرداد ماه ۱۴۰۱ دچار بارشی سیل آسا شد که میزان آن شاید چندین برابر متوسط بارش سالیانه آن بود ، که در یک روز به وقوع پیوست ؛ آن هم در مرداد ماه که طی سالیان هیچ بارشی در این مقطع زمانی رخ نداده است. این بارش موجب بروز سیلاب و آبگرفتگی بی سابقه ای در سطح گردید.کلیدواژه ها
رواناب سطحی ، آبگرفتگی معابر، یزد ، سیلابهای شهری.مقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.