بررسی راهکارهای طراحی مسکن معاصر در اقلیم گرم و خشک با توجه به گرمایش جهان(نمونه موردی:طراحی خانه های شهر شیراز)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_188
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 323
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه آزاد استهبان،ایران
دکتری معماری ،عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه آزاد استهبان،استهبان،ایران
کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه آپادانا، شیراز، ایران
چکیده
مطالعه و بررسی اصول معماری در مناطق مختلف حاکی از ارتباط نزدیک معماری رایج در هر منطقه با محیط جغرافیایی است . بررسی شاخصه های سبکهای معماری در مناطق مختلف و محاسن آن ها میتواند در ارائه الگوهای بهینه معماری موثر واقع گردد. مسکن بومی اقلیم گرم و خشک ایران، همواره شرایط آسایش حرارتی را برای ساکنین خود به همراه داشته است . هماهنگی اصول سازنده بنا با شرایط اقلیمی ، آسایش محیطی و صرفه جویی در مصرف انرژی و کنترل شرایط محیطی را به دنبال داشته است از این رو در این مقاله توجه بیشتر به اقلیم گرم و خشک در شهر شیراز معطوف شده است و این اقلیم را در ساختمان های مسکونی مورد بررسی قرار داده است . با آگاهی از عوامل و عناصر اقلیمی شهر شیراز، جهت گیری ساختما ن ها، شناخت از مصالح ساختمانی مناسب ، انتخاب ابعاد پنجره ها و غیره می توان تدابیری اندیشید تا ساکنان احساس راحتی و آسایش بیشتری کنند و با مصرف کمترین انرژی بتوانند گرمایش و سرمایش مورد نیاز مسکن خود را تامین نمایند. این پژوهش در راستای هدف تعیین شده به روش کاربردی وبر اساس گردآوری اطلاعات تحقیق به صورت توصیفی _ تحلیلی می باشد و در جمع آوری اطلاعات از دو روش اسنادی ومیدانی (مشاهده)استفاده شده است . و نتایج حاصل نشان می دهند که اقلیم به عنوان فاکتوری اصلی بر معماری ساختمان ، آسایش و رفاه افراد مانند نور خورشید، دما و رطوبت ، باد و باران و تغییرات شکلی تاثیر گذار است .کلیدواژه ها
گرمایش جهان، طراحی اقلیمی ، طراحی مسکن ، اقلیم گرم و خشک شهر شیرازمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.