بازشناسی هویت شهری اهواز: بروز معماری مدرن و تاثیر حضور مهندسان غربی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_172
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 233
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه تربیت مدر س
استادیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
ایرانیان در فرایند تحول ، همواره در پی ساختن فضا و مامنی با افقی روشن بوده اند. حکومت و جامعه در تلاش برای دستیابی به آن رویاهایی بود که در معماری دوره پهلوی در سر پرورانیده بودند. این امر در دوره پهلوی،جامعه را با واژگونی رویاها و بحران مدنیت مواجه ساخت . اقدامات حکومت پهلوی بعضا تاثیرات مستقیمی بر کالبد و شاکله معماری شهرها گذاشت که عمده ترین و عمیق ترین تاثیر آن، تغییر نگرش و تغییر در رویاهای جامعه ایرانی نسبت به گذشته خود بود. در چنین شرایطی معماری متاثر از بحران های فرهنگی ، دستخوش تحول و بحران گردید.در معماری اهواز دوران پهلوی هیجان زدگی ، عدم قطعیت در آثار معماران دیده میشود و جایگاه معماری، به ساختمان سازی واگذار شده است .سرعت ، حجم و فرایند دگرگونی ها در تشدید تحولات اثرات اساسی داشته است .این پژوهش به منظور بررسی شناخت هویت اهواز و چگونگی تغییر هویت شهری با حضور مهندسان غربی میباشد. روش تحقیق توصیفی -تحلیلی میباشد،سپس اطلاعات مورد نیاز در مورد ادبیات موضوع از طریق مطالعات کتابخانه ای، گردآوری و با استفاده از شناخت حاصل از مشاهدات میدانی و داده های اسنادی به بررسی نمونه موردی ها پرداخته شد .نتایج تحقیق نشان میدهد یکی از موارد مهم در شکل گیری معماری پهلوی اول، حضور شرکت ها و مهندسان غربی میباشد.سرعت دگرگونی ها و تحولات، در دوره معاصر از جمله مهمترین مولفه های بحران ساز در تحولات فرهنگی و اجتماعی شهر اهواز در دوره پهلوی بوده است .تاریخ معماری اهواز از دوره های کوتاه مدت به هم پیوسته تشکیل شده است که در هر یک از این دوره ها ، شرایط مناسب برای ایجاد و رشد معماری و شهرسازی فراهم کرده است . اما این امور در دراز مدت دوام نیاورده و دچار آشفتگی شده است .کلیدواژه ها
هویت شهری،گسست فرهنگی ،تعلق مکان،مهندسان غربی ،معماری مدرنمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.