ارزیابی نقش مصالح ساختمانی مختلف در کاهش مصرف انرژی ساختمان ها
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 285
نویسندگان
گروه معماری ،واحد همدان ،دانشگاه آزاد اسلامی،همدان،ایران
گروه معماری،واحد همدان،دانشگاه آزاد اسلامی،همدان،ایران
چکیده
امروزه به دلیل حجم متعدد ساخت و سازهای ساختمانی سبب تولید نخاله های فراوان گردیده است که در حاشیه شهرها مملو شده و یکی از مهم ترین عوامل آلوده کننده در راستای محیط زیست به شمار می آید. در طراحی نوین ساختمان های نوپا به ویژه در شهرها از مصالح جدید ساخته شده اند. برای تهیه مصالح جدید، انرژی زیادی صرف میشود همچنین شاهد اتلاف حجم گسترده ای از انرژی هستیم . در جهت کاهش و بهبود خطرات زیست محیطی ناشی از مصالح ساختمانی ، بایستی روند حیات و به وجود آمدن مصالح از زمان استخراج از طبیعت ، تا بازگشت دوباره آن به محیط طبیعت و انرژی مصرفی در این روند مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد. مبحثی که در این تحقیق به آن پرداخته شده است ؛ مشکلات زیست محیطی ساخت و ساز دنیای نوین است که به دلیل استفاده نا مناسب از مصالح جدید در صنعت ساخت وساز به وجود آمده است . در این پژوهش واکاوی مصالح اقلیمی بررسی شده و بهره گیری آن در معماری پایدار به عنوان یک راهکار مناسب و کم هزینه بررسی میشود. مراحل به وجود آمدن مصالح از استخراج تا تجزیه آن به طبیعت و تاثیر آن در آلودگی محیط زیست ، اعم از مصالح نوین و مصالح بومی ، مورد ارزیابی و مقا یسه قرار گرفته است . با بررسی و مقایسه مصالح اقلیمی و مصالح جدید، مشخص میشود که مزایای استفاده از مصالح اقلیمی به مراتب بیشتر است .میتوان به مواردی همچون میزان کمتر ایجاد آلودگی صرفه جویی در مصرف انرژی و حمل نقل کاهش گاز های گلخانه ای، صرفه جویی در زمان و هزینه و بهبود ارتقا کیفیت زندگی که از مباحث مهم امروزه است پرداخت .با بررسی مصالح اقلیمی و بومی برای بهره گیری در معماری پایدار میتوانیم به نتایج مطلوبی در زمینه تولید انرژی پاک ، صرفه جویی ، بهینه سازی، ساخت و ساز های اصولی ، توسعه پایدار و ... دست یابیم .کلیدواژه ها
مصالح ، ساختمان، اقلیم ، صرفه جویی انرژیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.