واکاوی مولفه های حکمی معماری (نمونه موردی شهر ایلام)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_166
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 143
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، شهرداری ایلام
کارشناس ارشد معماری، شهرداری ایلام
چکیده
معماری ایرانی از دیر باز نماد فرهنگ و حکمت بوده است . معماران قدیم به واسطه تعهد و پیوند قلبی که با طبیعت خود داشته اند در پی پاسخ به چندین نیاز به واسطه خلق یک فضا بوده اند؛ که این امر ناشی از حکمت ذاتی معماران سنتی ایران است . تنها دانشی که می تواند هنر معماری ایرانی را درک کند و آن را بیان کند حکمت است . از جمله اشارات حکمی در معماری ایلام، احداث گودال باغچه برای رسیدن به آسایش حرارتی ، استفاده از خاک برداشت شده برای تامین خشت مصروفه ، رسیدن به آب قنات برای مصرف خانواده، توانایی پرورش درخت نارنج در اقلیم ایلام، (پرورش درخت نارنج در ایلام تنها در گودال باغچه میسر است ) می باشد. معمار سنتی تمام نیازهای ابعاد وجودی انسان را پاسخ میداده نه صرفا ابعاد کمی و نیازهای نفس حیوانی و حوائج مادی و غریزی او را؛ مولفه های حکمی که شناخت آنها نیاز به واکاوی و تشریح شیوا دارد. با شناخت این مولفه ها می توان حلقه گمشده معماری سنتی و مدرن ایرانی را یافت و در پی آن معماری با مسمای مدرن ایرانی را خلق کرد. معضلی که اکنون گریبانگیر معماری مدرن ایران است ، عدم اصالت و تناسب با گذشته و حال کاربران ایرانی و صرفا تقلیدی ناموفق از معماری مدرن. با انجام این پژوهش سعی در شناخت و تبیین این مولفه ها از دید انسان مدرن و استفاده از آنها با توجه به نیاز روز انسان، ارتقا و کیفیت بخشیدن به معماری و زندگی بشر. روش انجام این پژوهش توصیفی -تحلیلی با رجوع به منابع مکتوب کتابخانه ای و پژوهش های صورت گرفته در این زمینه می باشد. با تحلیل مولفه های کیفیت ساز معماری ایلام این نتیجه حاصل می شود که با توجه به تعریف حکمت ، معماران ایلامی به نوبه خود حکیم بوده اند و آثار حکیمانه در خور نیاز انسان آن زمان خلق کرده اند.کلیدواژه ها
حکمت ، ، ایلام، معماری سنتی ، کیفیت زندگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.