بررسی رابطه زیبایی ونظم در شهر و روشهای ایجاد آن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF11_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران رستمی

رئیس اداره میدان مرکزی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی

امین اسدپور

کارشناس اجرایی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی

چکیده

در نگاه به شهر به عنوان یک نظام یا سیستم ، نظم اهمیت و جایگاهی ویژه دارد به طوری که حتی می توان گفت بدون وجود نظم موجودیت نظام شهر به خطر می افتد. نظم در ابعاد مختلف شهر تجلی می یابد و بر ویژگیهای آن تاثیرگذار است . در یک جایگاه اثر گذاری ، نظم خود را در ارتباط با زیبایی و تجربه زیبایی شناختی در شهر بروز می دهد. در این مقاله سعی می شود رابطه نظم و زیبایی در شهر مورد بررسی قرار گیرد.در ابتدابا توجه به آرا و نظریات مختلف و بعضا متضاد صاحب نظران حوزه های مرتبط ، در مورد نظم ، تعریفی مناسب و کاربردی و نه صرفا نظری از نظم ارائه می شود و واژه نظم در رابطه با کلمه متضاد آن که بی نظمی است ، شناخته می شود. سپس واژههای پیچیدگی و سادگی که از مفاهیم مهم و چالش برانگیز مرتبط با مفهوم نظم هستند، در ارتباط با مراتب آن شناخته می شوند.در ادامه اصول نظم دهنده به عنوان قواعدی که در هر نظام، نظم می آفرینند معرفی شده و در گام بعدی برای نزدیک تر شدن به موضوع، رابطه نظم ، زیبایی و تجربه زیبایی شناختی در فضاهای شهری کاویده می شود.در قدم بعدی برای اینکه نظم مطلوب و نامطلوب شناخته و روشن شود نظمی که خواهان آن هستیم چگونه است ، تفاوت نظم مطلوب در شهرها و فضاهای شهری ارزشمند تاریخی با نظم موجود در شهرهای برنامه ریزی شده و توسعه های شهری جدید و شهرهای مدرن مورد بررسی قرار می گیرد.در انتها و بعد از این بررسی ها، روشهای عملی که عموما برای ایجاد نظم و نیز پیچیدگی در فضاهای شهری مطلوب استفاده شده و می تواند برای طراحی های آتی مورد توجه قرار گیرد، معرفی می شود.

کلیدواژه ها

شهر، نظم ، زیبایی ، بی نظمی ، سادگی ، پیچیدگی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.