بررسی همسازی نسبت های هندسی از طبیعت در معماری بومی (مطالعه موردی: خانه های تاریخی اردبیل )

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF11_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا جوادی نوده

گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.گروه معماری و فنی، مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

چکیده

در تعامل محیط انسان ساخت با محیط طبیعی بهرهگیری از هندسه طبیعت در گذشته اصلی جاری بوده است . از این رو پژوهش حاضر به بررسی تناسبات هندسی رایج در خانه های تاریخی می پردازد، تا رایج ترین حالت جانمایی منطبق بر طبیعت را شناسایی نماید. بر این اساس برداشت میدانی ، استدلال منطقی دادهها، روشهای محاسباتی و تحلیل عددی دادهها در خانه های تاریخی صورت می گیرد. تا توزیع نرمال تناسبات واقع بر شاهنشین خانه ها مشخص گردد. نتایج براساس رایج ترین جانمایی ها نشان می دهد که ۹۵ درصد از تناسبات رایج در خانه های تاریخی اردبیل از نسبت های حسابی و تعداد زیادی از تناسبات طلایی پیروی می کنند.

کلیدواژه ها

هندسه ، همسازی، طبیعت ، خانه های تاریخی . اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.