امکانسنجی برنامه ریزی شهری ارتباطی در ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF11_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خسروی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی، تهران

مهرگان جهانبانی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی، تهران

ولی عابدی بیزکی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی، تهران

چکیده

در پی نمایان شدن کاستی های رهیافت های سنتی در نظام برنامه ریزی شهری، نظریه و کنش های برنامه ریزی نیز دچار تحول شده و تلاشهایی جهت ارتقا فرآیند و فرآوردهی برنامه ریزی شهری صورت پذیرفت . با شروع و شکل گیری این تغییرات، بستر حرکت نظریه های برنامه ریزی از پوزیتیویسم /اثبات گرایی به نرماتیو/هنجاری فراهم گشت . در پی این حرکت ، نظریه های جدید برنامه ریزی تبیین شد که نظریه ی برنامه ریزی ارتباطی نیز از آن جمله است . برنامه ریزی ارتباطی بر آن است تا با فاصله گرفتن از رویکردهای خردگرایانه و فردباورانه ی دهه های پیشین ، روزنه ای باشد به سوی رویکردهای اجتماعمحور که از فرآیندهای پایین به بالا با تاکید بر مقیاس محلی در برنامه ریزی استفاده می کند. در این پژوهش تلاش شده تا ضمن بررسی این نظریه ، امکانسنجی بهرهگیری از آن در نظام برنامه ریزی شهری ایران مورد ارزیابی قرار گیرد. درنهایت نیز به منظور تلاش جهت اجرایی نمودن این ایده، پیشنهادهایی در این راستا بیان می گردند که در آن، نقش سه بازیگر/کنشگر در نظام برنامه ریزی شامل برنامه ریز، نهادهای رسمی و نهادهای غیررسمی مورد بحث قرار گرفته است .

کلیدواژه ها

برنامه ریزی ارتباطی ، نظریه ی برنامه ریزی، برنامه ریزی شهری، نظام برنامه ریزی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.