بررسی حذف آنتی بیوتیک ها و هورمونها از فاضلاب شهری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 203
نویسندگان
گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بجنورد
گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بجنورد
مرکز آموزش و پژوهش های شورای اسلامی شهر بجنورد
چکیده
در سالهای اخیر آلودگی آب به یک مشکل جهانی تبدیل شده است که با افزایش آن، اثرات منفی بر اکوسیستم ، بقای گونه های آبی و سلامت انسان داشته است . شواهد علمی از اثرات منفی آنتی بیوتیک ها و هورمونها که نوعی آلاینده در حال ظهور هستند بر محیط آبی و سلامت انسان بسیار زیاد است ؛ که این امر تحقیقات در مورد فرآیندهای موثر برای حذف آنتی بیوتیک ها و هورمونها از محیط آبزی را ضروری کرده است . با توجه به ناکارآمدی فناوریهای رایج قدیمی برای حذف آنتی بیوتیک ها بررسی روشها و فناوریهای جدید بسیار مورد استقبال قرار گرفته است . در این مقاله به بررسی روشهای مختلف حذف آنتی بیوتیک ها و هورمون ها از فاضلاب شامل مکانیسم ها و کارایی تالابها، فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته (AOPs)، فناوری غشاء و روشهای ترکیبی پرداخته شده و مزایا و معایب روشهای مختلف مقایسه و تجزیه و تحلیل شده است . استفاده از روشهای ترکیبی که اجازه تجزیه و تحلیل همزمان آنتی بیوتیک ها و محصولات جانبی آنها را در غلظت بسیار پایین می دهد بسیار مهم و ضروری است . توسعه فرآیندهای تصفیه کارآمدتر، کم هزینه تر و آسانتر برای حذف آنتی بیوتیک ها از فاضلاب در آینده یک موضوع تحقیقاتی مهم خواهد بود و مطالعات آینده باید شامل بهبود شیوههای مدیریت فاضلاب و نظارت بر آلودگی آب محیط زیست توسط آنتی بیوتیک ها و هورمونها باشد.کلیدواژه ها
آلودگی آب، تصفیه خانه ، آنتی بیوتیک ، فاضلابمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.