واکاوی مفهوم تعامل اجتماعی در فضای شهری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF11_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، ایران

سیدمحمدرضا موسوی

استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، الیگودرز، ایران

چکیده

انسانها در سراسیمگی شهرهای امروز، به دنبال عرصه هایی با هویت های ویژه هستند تا علاوه بر تامین آسایش و تعامل با همنوعان، در بستر پویایی اجتماعی به کمال متعالی خود نائل شوند. رابطه اجتماعی در فضا و زمان اتفاق می افتد. مجاورت می تواند علت شروع رابطه اجتماعی باشد، اما شرط کافی آن نیست و میزانی از تجانس برای حفظ این روابط لازم است . ساختار فیزیکی و تقسیمات عملکردی فضا ممکن است گشاینده یا محدوده کننده فرصت ها برای ارتباط باشد. طراحی در مقیاس های متفاوت شامل برنامه ریزی شهری، طراحی سایت و... می تواند بر گردآمدن افراد در فضای خارجی تاثیر بگذارد. در این پژوهش جهت شناختن عوامل موثر در تعاملات اجتماعی استفاده شده است . مرحله اول با رویکرد کیفی و به شیوه تحلیلی توصیفی ، مروری بر ادبیات پژوهش شده است و در مرحله دوم با استفاده مطالعات میدانی و نمونه مقاله با استفاده از روش کتابخانه ای به گردآوری اطلاعات در رابطه با تاثیر فضای شهری بر تعاملات اجتماعی پرداخته شده است . براساس مطالعات انجام شده، مولفه های موثر در ایجاد و تقویت تعاملات اجتماعی در فضاهای شهری را می توان متاثر از مولفه های فردی، ادراکی ، عملکردی و کالبدی دانست . افزایش تعامل فرد با محیط و سایر شهروندان، افراد را به شهروندی فعال تبدیل می کند. توجه به عوامل ذکر شده می تواند به عنوان راه حلی متفاوت و سازوکار موثردر جهت تقویت زندگی اجتماعی شهروندان و روابط آن ها با هم مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

پویای اجتماعی ،زندگی اجتماعی ، فضای شهری، تعاملات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.