تبیین مولفه های شهرخلاق و ضرورت استفاده از آن در مدیریت شهری (نمونه موردی شهر ازنا)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، ایران
استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، الیگودرز، ایران
استادیارگروه برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز
چکیده
تئوری شهر خلاق بیان میکند که خلاقیت فضای خلاق مهمترین پیش شرط برای رشد نوآوری است و این تئوری شامل ایده های متنوع و چشم اندازهاست . پیشرفت و توسعه شهرها به ساکنین آن بستگی دارد که از نوآوری وبهره گیری از خلاقیت و ابداع ایده پردازان نهراسند. فضاهای شهرسازی و معماری خود زمینه ساز ایجاد خلاقیت در افراد بوده و برنامه ریزی شهری باید به گونه ای باشد که با ایجاد مراکز رشد زمینه استفاده حداکثری از نو آوری شهروندان رافراهم کند. این پژوهش به دنبال سوالات و اهداف از قبیل اینکه ، ویژگی های شهر خلاق کدام اند و این مولفه ها چه تاثیری در مدیریت شهری دارند می باشد و هدف کلی تبیین مولفه های شهر خلاق می باشد. مقاله حاضر به صورت توصیفی و با روش اسنادی، کتابخانه ای پیرامون معرفی مولفه ها و شاخص های شهر خلاق و نقش اساسی مدیریت شهری در این باب می باشد و در پایان ضمن بیان نمونه هایی از تجارب جهانی شهرهای خلاق به ارائه ی راهکارها و پیشنهاداتی اجرایی ، با امید عملکرد بهتر مدیران و برنامه ریزان شهری در شهرستان ازنا مطرح می نماید. لذا در این بین تعدد مراکز علم و فناوری، نوآوری بیشترین نقش را در تحقق محله خلاق شهرستان ازنا را دارد؛ با این وجود فاکتور سرمایه های انسانی به ویژه نخبگان ، سرمایه های اجتماعی ، شبکه روابط اجتماعی و همکاری بیشترین نقش را در تحقق محلات خلاق در بهبود مسائل شهری دارند.کلیدواژه ها
شهر خلاق، نوآوری ،برنامه ریزی شهری، خلاقیت ، شهر ازنامقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.