مطالعه و بررسی جنبه های تاریخی و هنری بقعه قدمگاه رضوی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF11_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 188
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عکاسی ، دانشکده هنر و معماری، موسسه آموزشی عالی اقبال لاهوری، مشهد، ایران
استادیار موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، مشهد، ایران
چکیده
این پژوهش ابتدا به بررسی تاریخچه شهر نیشابور و جایگاه این شهر به خاطر قرار گرفتن در مسیر جاده ی ابریشم و وجود مراکز بزرگ علمی در گذشته و اهمیت این شهر و جایگاه روستای قدمگاه که در نزدیکی آن قرار دارد، می پردازد، سپس به ماجرای سفر امام رضا(ع) به دعوت مامون برای پذیرش ولیعهدی به سمت مرو و عبور از شهر نیشابور و اقامت در این شهر و ذکر حدیث سلسله الذهب و ورود به روستای قدمگاه و ادای فریضه نماز و همچنین به عوامل تاثیرگذار بر ساخت بقعه قدمگاه، از جمله ، تاثیر حکومت پادشان صفوی بر فرهنگ ، مذهب و معماری در ایران و علاقه و احترامی که به ائمه اطهار(ع) داشتند که یکی از مهمترین آنها، شاه عباس صفوی بود. سپس به ماجرای سفر شاه عباس از اصفهان به مشهد و انگیزه و سیاستهای وی در زمان حکومت به جهت کسب مشروعیت بخشیدن خود برای حفظ اقتدار و حکومت و دستور وی به شیخ بهایی در سال ۱۰۲۰ه.ق برای ساخت بقعه قدمگاه به جهت حفظ خاطره ورود با برکت امام رضا(ع) به خراسان و ذکر ویژگی های بنا، از جمله معماری هشت ضلعی ، کاشی کاری، تزئینات درونی و بیرونی آن می پردازد. تحقیق حاضر به صورت تحلیلی ، توصیفی ، تاریخی و بر اساس مطالعات تاریخی و بر شیوه ی کتابخانه ای و میدانی صورت گرفته است .کلیدواژه ها
قدمگاه ، نیشابور ، شاه عباس صفوی ، امام رضا(ع)، بقعهمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.