بررسی معماری چند حسی و استفاده از آن در بناهای آموزشی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF11_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پدرام نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه معماری، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب، ابهر، ایرا ن

ندا مسروری جنت

دکتری،گروه معماری، هیات علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صائب، ابهر، ایران

چکیده

در این راستا، ابتداتعاریف مختصر مربوط به معماری چند حسی بیان می شود و در ادامه چند نمونه از آثار معماران در قالب جدول بر اساس حواس پنج گانه در معماری چند حسی مورد بررسی قرار رفته است . بر این اساس تحقیق حاضر به صورت توصیفی - تحلیلی می باشد که اطلاعات آن به صورت اسنادی و کتابخانه ای جمع آوری گردیده است . حواس تقریبا هیچ گاه به تنهایی و در انزوا عمل نمی کنند؛ آنها به یکدیگر یاری می رسانند، با هم درمی آمیزند و گاه نیز یکدیگر را نفی می کنند. از سوی دیگر، فضاهای ساخته شده امروزی محصول سازوکارهایی هستند که کمتر واجد آرامش ، احساس تعلق به مکان، گرمی و صمیمیت و احساس امنیت اند. فضا باید دارای هویتی قابل ادراک و شناسایی ، به یاد ماندنی و واضح باشد. بررسی نقش تمامی حواس انسان در کیفیت منظر محیطی می تواند به طراحی هایی که سبب تحریک این حواس در انسان و در نتیجه باعث جذابیت بیشتر محیط در نظر وی می گردد بینجامد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر غنای حسی بر ادراک محیط و منظر می باشد.شناخت و تحلیل نحوه ی بکارگیری عناصر محرک حواس انسان و بهره گیری از آن ها در طراحی موجب برانگیختگی احساسات انسان شده و درک عمیقی از محیط به وی می دهد.

کلیدواژه ها

معماری چندحسی ، بناهای آموزشی ، حواس پنج گانه ، ادراک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.